Industrieel en romantisch: zo combineer je deze woonstijlen

romantisch industrieel
lichte woonkamer inspiratie met zwarte kozijnen een witte stellingkast, grijze bank en roze stoel

Denk je aan valentijn, dan denk je al snel aan romantische, zoete kleuren zoals roze, rood en zacht pastel. Bloemenprints, satijn en sierlijke, klassieke vormen ademen romantiek, wat je terugziet in de romantische woonstijl. Ben je echter op zoek een evenwichtige balans met een wat stoerder tintje? Combineer het zoete dan met het industriële, voor een stoer en toch liefdevol interieur.

Tegenpolen

Tegenpolen trekken elkaar dikwijls aan. Een persoon met een uitgesproken, extravert karakter past vaak goed bij een rustige, introverte partner. Terwijl hun karakters lijnrecht tegenover elkaar staan, is het in vele gevallen juist een goede match. Het zorgt vaak voor zowel rust en spanning, als avontuur en vertrouwdheid binnen een relatie.

Woonstijlen industrieel en romantisch

Hetzelfde geldt voor de woonstijlen industrieel en romantisch. Ze lijken in geen velden of wegen op elkaar, maar kunnen toch – of misschien juist wel precies daarom – heel goed met elkaar gecombineerd worden. Het zorgt voor de juiste balans in een huis, waarin net als in een relatie de beste punten tot wasdom kunnen komen.

Romantische woonstijl

De romantische woonstijl uit zich in verfijnde details, met veel lichte kleuren en zachte materialen. Warm, sierlijk en zacht, dat is deze woonstijl ten voeten uit. Niet alleen roze past bij deze stijl, want ook kleuren als koraal, terracotta en bordeaux sluiten hier goed bij aan. Stevigere materialen die bij deze stijl passen zijn hout, messing en marmer of natuursteen.

LEES OOK
Oh là là: kijk binnen in 5 huizen met een romantische woonstijl

Industriële woonstijl

De industriële woonstijl draait juist om donkere kleuren zoals zwart, met grijs en wit. Stoere materialen als staal, robuust hout en steen passen er goed goed bij. Qua dessins mag het ietwat vervaagd ogen, met onafgewerkte details en een vintage uitstraling. Denk aan een oude trap, stoere lockerkasten en schoolstoelen gecombineerd met een vintage ogend Perzisch tapijt. Lees hier meer over deze stoere woonstijl.

Tegenpolen trekken elkaar aan en dat merk je ook bij het combineren van deze

woonstijlen.

Romantische touch

Maar hoe combineer je woonstijlen die lijnrecht tegenover elkaar staan, op een manier dat het een logisch en kloppend geheel wordt dat natuurlijk voelt? Een industrieel huis kan met een paar romantische invloeden warmer en dus iets meer geborgen voelen. Plaats bijvoorbeeld een roze velvet poef naast de stoere bank en lockerkast, en vervang donkere kussens voor een lichtere variant in bijvoorbeeld een pastelkleur of bordeauxrood.

Stoere twist

Andersom werkt het precies hetzelfde. Een romantisch interieur oogt al snel wat stoerder, door een aantal lichte meubels te vervangen voor een paar industriële items. Een robuuste, ietwat onafgewerkte houten tafel in plaats van een witte klassieke variant voelt zo direct minder zoetsappig aan. Een romantische woning is vaak vrij neutraal qua kleur, in tinten als (room)wit en antraciet. Maak een groot statement door een muur groen, blauw of grijs te verven. Of vervang simpelweg de romantische kussens voor stoerdere varianten, voorzien van grafische dessins zoals letters en typografieën voor een uniek geheel.

LEES OOK
De industriële woonstijl: zo pas je ‘m toe

nog meer: Woonstijl