Dit is het verschil tussen de klassieke en romantische woonstijl

beeld vtwonen Beeld

De klassieke en romantische woonstijl worden best vaak met elkaar verward. Gek is dat niet, want er zit inderdaad best wat overlap tussen de twee. Maar ze zijn zeker niet hetzelfde. Daarom op een rij de belangrijkste verschillen tussen deze woonstijlen.

Lees verder onder de advertentie

Typisch klassiek

Een typisch klassieke woonstijl bestaat uit een aantal elementen, maar het toverwoord is toch wel ‘luxe’. Over het algemeen bestaat een klassiek interieur uit meubels van hoge kwaliteit, die daarnaast ook iets koninklijks uitstralen. Gouden kroonluchters, fluwelen banken, sierlijke ornamenten… Dit alles zie je veel terug in de klassieke stijl.

Typisch romantisch

In een romantisch interieur kun je ook zeker een fluwelen bank, een gouden kroonluchter en ornamenten tegenkomen, maar dat hoeft niet per se. De typisch romantische interieurs hebben een minder grijpbare insteek. Ze hebben iets dromerigs. Denk aan lichte witte of roze klamboes (zoals deze bijvoorbeeld), kussens en dekens met kant en warme kleuren zoals roze, rood, beige en oranje. Maar ook kaarsen en bloemen maken een interieur romantisch.

LEES OOK
Vintage, klassiek en modern combineren: zo doe je het

Lees verder onder de advertentie

De overlap…

Waar zit de overlap en waar zit het verschil dan precies tussen de twee woonstijlen? Zie het zo: bij een romantisch interieur kijk je vaak naar sfeer, terwijl je bij een klassieke woonstijl kijkt naar welke stijl de items in de ruimte uitstralen (en dan met name of ze je het idee geven dat je door een koninklijk paleis wandelt). Bij een romantische woonstijl kijk je naar hoe een ruimte verlicht is of welke kleuren er worden gebruikt. Bij een klassiek interieur focus je meer op symmetrie, luxe materialen en stoffen en kijk je niet direct naar kleurgebruik of het gevoel dat een ruimte je geeft.

Shop romantisch roze…

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

binnenkijken Binnenkijken in een elegant familiehuis in Normandië

beeld vtwonen Beeld

Inrichting-styling Ergonomische keuken: de beste werkhoogte en efficiënte indeling

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

diy Do it yourself: verweerde spiegel met vintage look

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

binnenkijken Binnenkijken in een verbouwde boerderij in Limburg

Bron: seizoen 3 aflevering 7 | Styling Marianne Luning