De basic woonstijl: zo pas je ‘m toe

beeld vtwonen Beeld

In een huis met een eenvoudige basis die je invult met no-nonsense meubels en naturel kleuren, is er alle ruimte voor jouw persoonlijkheid. Doordat je je eigen draai aan de basic woonstijl geeft, wordt je interieur helemaal van jou. En wil je alles anders, dan is dat met een paar kleine aanpassingen zo geregeld. Juist dankzij die simpele basis.

Lees verder onder de advertentie

Basic en verfijnd

In een interieur met veel wit valt elk beetje kleur dat je toevoegt enorm op. De houten salontafel en vazen op de foto boven zijn de items die verrassend veel leven in de brouwerij brengen. Ook vergrijsde pastellen, greige, krijtwit en mauve geven kleur, hebben dieptewerking en blijven toch bescheiden.

Kalm en zacht

Een groot voordeel van een basic kleurenpalet is dat het kalmte uitstraalt. Ideaal voor een slaapkamer of een andere plek waar je tot jezelf wilt kunnen komen. En kalm is dus niet hetzelfde als saai, integendeel. De basic ondergrond is juist een perfecte basis voor je mooiste accessoires.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Ruimtelijk gevoel

Een basic woonstijl en licht interieur geven een ruimtelijk gevoel. In een kleine woonkamer, zolder of ruimte met lage plafonds verricht je er zelfs wonderen mee. Als je blik door een kamer wordt geleid door de rustige sfeer, dan voelt de ruimte groter aan: je krijgt het idee dat overal wat gebeurt. Het naturel interieur linksboven heeft een paar van die focuspunten, zoals de hanglampen op verschillende hoogtes die voor perspectief zorgen.

Basic en toch luxe

Hoe kan iets basic zijn en toch het toppunt van luxe? Bijvoorbeeld: door in een slaapkamer een bed of een bad vrijstaand te plaatsen en de ruimte eromheen vrij te houden. De basic stijl klopt tot in de puntjes wanneer je voor de eenvoudigste vormen kiest en alleen details toevoegt die net zo simpel zijn als het bed of bad zelf.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Thuiswerken in basic woonstijl

In een werkruimte, atelier of studio thuis is het belangrijk dat je vrij kunt denken en dat je wordt gestimuleerd, maar niet te veel afgeleid. Dit vraagt om een basic aanpak van kleuren en materialen. Een schragentafel die je makkelijk uit de weg kunt ruimen is handig, evenals flexibele opbergruimte. En inspiratie kun je ook kwijt op de muren. Een inspiratiewand laat zien dat een muur ook een ‘bergplek’ kan zijn.

Benieuwd hoe de vtwonen redactie thuiswerkt? Dat zie je hier.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Shop de basic woonstijl…

Bron: Foto 1, 2, 3 en 4: styling Kim van Rossenberg, fotografie Sjoerd Eickmans | foto 5: styling Cleo Scheulderman, fotografie Jeroen van der Spek