In alle rust badderen: zo creëer je een thuisspa

beeld vtwonen Beeld

Om tot rust te komen hoef je niet naar de spa te gaan. Ook thuis kun je je eigen spa creëren. Benieuwd hoe je dat voor elkaar krijgt? Wij geven een paar tips om een simpele badkamer om te toveren tot een super de luxe spa. 

Lees verder onder de advertentie

In balans

Ook in de badkamer geldt: hoe meer eenheid, hoe rustgevender. Een overwegend witte badkamer geeft een rustige basis en zorgt voor een groter en ruimtelijker gevoel. Bekleed de muren bijvoorbeeld met witte tegeltjes. Wil je de badkamer juist een wat stoerdere uitstraling geven? Combineer dan donkergrijze badkamertegels met lichtgrijze kasten. Een strakke matzwarte kraan en betonnen accessoires maken de robuuste badkamer helemaal af.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

€89.00 New Routz Texas Kruk

€12.95 vtwonen S-haken Wit Set van 6

Mini-spa

Niets zo fijn als een avondje badderen in je eigen mini-spa. In een elegant, vrijstaand bad, gemaakt van gegoten marmer, zak je heerlijk diep weg. Liever douchen? Ook een regendouche zorgt voor het luxe hotelgevoel. Een regendouche is overigens ook een goede budget-oplossing, wanneer je niet te veel geld wil uitgeven aan de make-over van je badkamer. Door je oude douchekop te vervangen door een regendouche, kun je al veel verschil maken.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Open en dicht

Heb je een kleine badkamer? Geef alles een eigen plek, want het gebruiksgemak is belangrijk. Verstop al je flesjes shampoo en douchegel in een badkamermeubel of in stoffen opbergmanden. Mooie spullen, zoals hamamdoeken of geurstokjes, mogen juist wel gezien worden en geven je thuisspa een warme uitstraling.

Badkamerplanten voor instant sfeer

Planten geven sfeer, ook in de badkamer. Verzamel planten die goed kunnen overleven in de meest vochtige kamer van je huis. Zo doet de parapluplant het heel goed in een vochtige, lichte badkamer. Ook de graslelie is de moeilijkste niet – of hij nu in de zon of de schaduw staat. Hier hebben we een lijst met planten verzameld die makkelijk te verzorgen zijn.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Spiegeltje, spiegeltje

In de badkamer mag een mooie spiegel natuurlijk niet ontbreken. Het staat niet alleen mooi, een spiegel laat een kleine ruimte ook groter lijken. Door een xl spiegel op te hangen, maak je een statement. Een mix van kleine, vintage spiegeltjes geeft de ruimte juist een speels en sfeervol karakter.

Shop in de stijl…

Bron: vtwonen 07-2017 fotografie Jeroen van der Spek, styling Cleo Scheulderman | vtwonen 06-2015 fotografie Jeroen van der Spek, styling Valerie van der Werff | fotografie Sjoerd Eickmans, styling Marianne Luning | fotografie Dennis Brandsma, styling Fietje Bruijn | vt wonen&design beurs 2017 fotografie Sjoerd Eickmans, styling Cleo Scheulderman, Marianne Luning

Lees verder onder de advertentie