Zomersfeer: zo style je de woonkamer met luchtige en zomerse accessoires

beeld vtwonen Beeld

Oh yes, het is zomer! Hoogste tijd om het huis om te toveren tot een zomers paradijs. Met lichte kleuren, luchtige materialen en vrolijke prints zit je dit zomerseizoen helemaal goed. Op deze manieren style je zomerse accessoires in de woonkamer.

Lees verder onder de advertentie

Luchtige materialen

Linnen heeft alle eigenschappen die perfect zijn voor de zomer. Het absorbeert vocht, ventileert en werkt verkoelend. Daarnaast ziet het er prachtig uit en wordt het door gebruik alleen maar mooier. Moeten we nog meer zeggen? Dit is hét materiaal voor de zomer. Een ander luchtig materiaal is katoen. Het heeft ongeveer dezelfde eigenschappen als linnen, maar is vaak iets vriendelijker voor de portemonnee.

Deze stoffen zijn perfect voor items zoals sierkussens voor de bank, een vloerkleed, gordijnen en een plaid voor frisse avonden.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Rotan & bamboe

Niet alleen zachte materialen stralen een luchtige, zomerse sfeer uit. Ook rotan en bamboe zijn niet te missen: je ziet ze in iedere hippe strandtent terugkomen. Kies bijvoorbeeld voor een toffe rotan (hang)lamp, rieten mand of bamboe jaloezieën en een bijzettafel.

LEES OOK
Zo maak je je woning klaar voor de zomer met een budget van €500,

Lichte tinten

Zomerser dan een warme stranddag kan bijna niet. Daarom is het een goed idee om deze sfeer door te trekken naar de woonkamer. Dit doe je met de kleuren beige of bruin, wit, grijs en lichtblauwe accenten. Verwerk deze kleuren in items zoals gordijnen, een vloerkleed of in een kleur op de muur. Vind je dat te veel werk? Dan is rotan wanddecoratie een ideale uitkomst om deze strandtinten in je interieur te verwerken.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Wil je zelf ook een zomers daybed maken? Volg de stappen en doe het zelf!

Vrolijke prints

Er zijn tegenwoordig veel verschillende items met prachtige prints. Grote kans dat ook jij dit jaar een zomerse print in je woonkamer wilt. Behang de muur met dit warme fotobehang om kleur en pit toe te voegen. Ook leuk: breng het behang op een deel van de muur aan, om bijvoorbeeld een aparte lees- of koffiehoek te creëren.

Lees verder onder de advertentie

Een andere manier om prints in de woonkamer te verwerken is met sierkussens, vloerkleden, vazen of posters. De keuze is reuze. Als je je focust op een zomers kleurenpalet en prints als planten, bloemen en zonsondergangen, dan kan jouw zomerhuis niet meer stuk.

Zomerse items…

Bron: beeld 1: vtwonen 05-2021 | styling Cleo Scheulderman | Fotografie Jeroen van der Spek | beeld 2: vtwonen 02-2018 | styling Marianne Luning | Fotografie Stan Koolen | beeld 3: vtwonen 04-2021 | productie & styling Kim van Rxossenberg | uitvoering Richard van Meerveld | fotografie Sjoerd Eickmans

Lees verder onder de advertentie