Zin in de zomer: zo style je de woonkamer met luchtige & zomerse accessoires

beeld vtwonen Beeld

Oh yes, het is bijna zomer! Hoogste tijd om je huis om te toveren tot een zomers paradijs. Met lichte kleuren, luchtige materialen en vrolijke prints zit je dit zomerseizoen helemaal goed. Op deze manieren style je zomerse accessoires in de woonkamer.

Lees verder onder de advertentie

Luchtige materialen

Linnen heeft alle eigenschappen die perfect zijn voor de zomer. Het absorbeert vocht, ventileert en werkt verkoelend. Daarnaast ziet het er prachtig uit en wordt het door gebruik alleen maar mooier. Kortom: hét materiaal voor de zomer. Een ander luchtig materiaal is katoen. Het heeft ongeveer dezelfde eigenschappen als linnen, maar is vaak iets vriendelijker voor de portemonnee. Deze stoffen zijn perfect voor items zoals sierkussens voor op de bank, een vloerkleed, gordijnen en een plaid voor frisse avonden.

beeld vtwonen Beeld

Rotan & bamboe

Niet alleen zachte materialen stralen een luchtige, zomerse sfeer uit. Ook rotan en bamboe zijn niet te missen: je ziet ze in iedere hippe strandtent terugkomen. Kies bijvoorbeeld voor een toffe rotan (hang)lamp, rieten mand of bamboe jaloezieën en een bijzettafel.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Zo maak je je woning klaar voor de zomer met een budget van €500,

Lichte tinten

Zomerser dan een warme stranddag wordt het niet. Daarom is het een goed idee om deze sfeer door te trekken naar de woonkamer. Dit doe je met de kleuren beige, bruin, wit, grijs en lichtblauwe accenten. Verwerk deze kleuren in items zoals gordijnen, een vloerkleed of in een kleur op de muur. Vind je dat te veel werk? Dan is rotan wanddecoratie een ideale uitkomst om deze strandtinten in het interieur te verwerken.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
DIY: houten daybed

Vrolijke prints

Er zijn tegenwoordig veel verschillende items met prachtige prints. Grote kans dat ook jij dit jaar een zomerse print in je woonkamer wilt. Behang de muur met dit warme fotobehang om kleur en pit toe te voegen. Ook leuk: breng het behang op een deel van de muur aan, om bijvoorbeeld een aparte lees- of koffiehoek te creëren.

Een andere manier om prints in de woonkamer te verwerken is met sierkussens, vloerkleden, vazen of posters. De keuze is reuze. Als je je focust op een zomers kleurenpalet en prints als planten, bloemen en zonsondergangen, dan kan jouw zomerhuis niet meer stuk.

Lees verder onder de advertentie

Tips & tricks met zomerse accessoires


  • Gebruik dezelfde materialen op verschillende plekken in de ruimte, dan word je omarmd door de zomerse sfeer.
  • Groen in huis is altijd een goed idee, maar bloemen en planten die je in de zomer in het zonnetje kunt zetten zijn een must. Met deze vijf planten op de vensterbank zit je goed.
  • Mis je nog wat kleur in huis? De vrolijke knalkleuren van zomerfruit zijn een goede inspiratiebron.

Zomerse items…