Vind het tv-meubel dat bij jou past

beeld vtwonen Beeld

Een televisie de juiste plek geven, is geen sinecure. Je kijkt er vaak zo tegenaan, en dan is het nogal een zwart gat. Als je hem niet lukraak aan de wand wil hangen maar hem wil laten blenden met je interieur, hebben wij wat praktische tips voor je om het beste tv-meubel te vinden.

Lees verder onder de advertentie

Kijk naar de ruimte

Bij alle meubels die je aanschaft, kijk je natuurlijk eerst naar de ruimte. Maar met name voor het tv-meubel is het belangrijk om dit te doen. Het is vaak (samen met de zetel) een van de grootste items in de woonkamer, dus hij heeft veel invloed op de hele look. Hij moet dus passen bij de rest van het interieur, en liefst ook iets bijdragen. Er zijn verschillende manieren waarop je een tv-meubel bij de ruimte kunt laten passen, en het creëren van contrast is er daar één van. In een licht interieur en fris kies je dan bijvoorbeeld voor een meubel met een warme, donkere kleur. Maar je kunt er ook voor kiezen om het meubel te laten blenden met de rest van het kleurpalet van de kamer.

LEES OOK
Deze zetels passen perfect in een kleine ruimte

Jouw tv, jouw meubel

Ten tweede is het goed om te kijken naar de tv die er uiteindelijk op komt te staan. Hoe groter die is, hoe breder het meubel moet zijn. Als je veel verschillende tv-kastjes hebt, een stel grote boxen of veel snoeren die je wil verbergen, dan moet je daar natuurlijk rekening mee houden. Hangt de tv aan de muur? Dan nog is een tv-meubel praktisch voor eventuele geluidsinstallaties, andere apparatuur en om wat gezellige accessoires op kwijt te kunnen.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Exit kabels en snoeren: zo blijven ze mooi uit het zicht

Het oog wil ook wat

Vergeet ook de vorm niet. Denk hierbij aan de stijl, de afwerking of het materiaal waar de kast uit bestaat. Kijk wat er nog mist in de woonkamer. Er zijn super moderne tv-meubels en klassieke varianten. Hieronder hebben we vast wat mooie opties voor je klaar staan.

Shop jouw tv-meubel…

Lees verder onder de advertentie

Zit jouw ideale meubel er niet bij? Kijk dan rustig op je gemak hier nog even verder.

Bron: vtwonen weer verliefd op je huis | seizoen 7 - Heemstede | styling Fietje Bruijn | fotografie Barbara Kieboom