Exit losse kabels en snoeren: zo blijven ze uit het zicht

beeld vtwonen Beeld

Losse kabels en snoeren staan vaak op de lijst van klussen die maar blijven liggen. Maar óók op het lijstje van de grootste irritaties in huis. Hoog tijd om er nu mee aan de slag te gaan! Met deze tips kun je kabels en snoeren mooi wegwerken. Kun je dat ook weer van je to do list strepen.

Lees verder onder de advertentie

Draadloos

Het is een inkopper natuurlijk, maar hoe meer draadloze apparaten in huis, hoe minder je hoeft weg te werken. Aan een televisie zonder snoer wordt nog gewerkt, maar bij de meeste aanbieders van kabeltv kun je inmiddels wel draadloos een tv-ontvanger aansluiten.

De meeste snoeren in huis zijn afkomstig van verlichting en daar zijn steeds meer mooie draadloze oplossingen voor. Lampen die je overal mee naartoe kunt nemen, ken je misschien vooral voor buiten. Deze werken vaak op zonne-energie. Maar draadloze verlichting voor binnen bestaat ook! Deze lampen hebben vaak een oplaadbare batterij die je oplaadt via een usb-kabel of een oplaadstation. Hier vind je mooie oplaadbare lampen.

Lees verder onder de advertentie

Plinten, gootjes en dozen

Hoe dol je ook bent op meubels schuiven, probeer de televisie toch op zijn vaste plek te laten staan. De tv heeft meestal de lelijkste en dikste kabels in huis en als je deze goed weet weg te werken, dan kun je een vinkje zetten achter je de grootste snoer-irritatie. Lees meer over de plek van de televisie in huis.

Gebruik voor het wegwerken van de snoeren en kabels holle plinten of overzetplinten. Deze zijn gewoon plat aan de voorkant, maar in de holle achterkant kun je alle losse snoeren verstoppen. Je kunt ze over bestaande plinten heen plakken, dus je beschadigt de muur niet. Deze plinten koop je gewoon bij de doe-het-zelfzaak en zijn er in verschillende kleuren en patronen.

Ook op andere plekken in huis kan er een wirwar aan snoeren ontstaan, bijvoorbeeld bij je werkplek. Een kabelorganiser is dan een mooie en snelle oplossing. Je zet de organiser over het stopcontact heen en het volgende moment ziet je bureau er ineens super georganiseerd uit. Had je dat maar eerder gedaan. Zo’n organiser kun je natuurlijk ook zelf maken als je een beetje handig bent. Een gewone opbergmand gebruiken kan ook prima.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Creatief met kabels

Beetje tegendraads? Dan kun je snoeren ook juist in de spotlights zetten door te kiezen voor een felle kleur of opvallend patroon. Of de saaie fitting vervangen door bijvoorbeeld een koperen versie. Je kunt snoeren op een rol of per meter kopen en het zo gek maken als je zelf wilt. Wel in voor een gekleurd snoer, maar hoeft het nou ook weer niet té bont te worden? Dan beperk je je tot een enkele lamp of kies één kleur voor alle snoeren.

Lees verder onder de advertentie

Ben je een beetje handig? Dan kun je zelf ook een houten fitting maken.

Bron: Shutterstock

Lees verder onder de advertentie