Kleine woonkamer, grote indruk: zo doe je ’t

De woonkamer is hét ontmoetingspunt in huis. Gezellige familiebijeenkomsten, tv-avondjes of gewoon lekker niets doen. Wanneer ze dan wat kleiner is, moet je creatief zijn met de inrichting. Met lichte kleuren, spiegels en grote ramen kom je al een heel eind. Maar kende je deze originele tips al?

Gebruik je muren

Wanneer je woonkamer vol kasten staat, kan ze al snel heel klein ogen. Je muur kan dan als handige opslagplaats dienen. Ben je een controlefreak die graag alles opgeborgen ziet? Ga dan voor een ophangbaar kastje met deurtjes, zodat de rommel niet zichtbaar is voor je bezoek. Toch eerder fan van de nonchalantere look in huis? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want met deze tips maak jij de leukste wandplanken. Het geheel aankleden met groene plantjes, posters en wat boeken geeft je woonkamer een huiselijke sfeer.

Meubelschikking

Vind je een kast toch praktischer dan een wandplank of opbergkast aan de muur? Plaats je meubels dan eens los van de muur. Heel veel mensen denken nog steeds dat je kast het beste tegen de muur staat, maar niets is minder waar. Meubels die losstaan van je muur creëren een luchtiger gevoel. Hetzelfde geldt voor tapijten. Schaf je jezelf een tapijt aan, zorg er dan voor dat het niet tegen de muur ligt. Anders voelt het al snel heel vol en verstikkend aan.

Het zit ‘m in de details

We hoeven je niet te vertellen dat een opgeruimd huis er ruimer uitziet dan een rommelig huis. Laat geen spullen rondslingeren, gooi weg wat je niet meer gebruikt of recycleer wat je wél nog kan gebruiken. Probeer ook niet te overdrijven met accessoires. Ga voor grote en symmetrische stuks en laat kleine prullen achterwege. Zo heb je in no time een grote woonkamer gecreëerd!

Bron: beeld 1 – Fotografie Barbara Kieboom  | beeld 2 – Tanja van Hoogdalem | beeld 3 -Fotografie Barbara Kieboom | beeld 4 – Fotografie Jonah Samyn

nog meer: woonkamer