Zeven manieren om je trouwjurk en boeket te vereeuwigen in je interieur

Hoe tof het ook is om je trouwfoto’s in te lijsten en een paspop in je trouwjurk te hullen: er zijn nog véél meer mogelijkheden om je huwelijk terug te laten komen in je interieur. Zeven originele manieren op een rij.

huwelijk in interieur vereeuwigen

1. Glazen stolp

Het ringendoosje komt helemaal tot zijn recht onder een glazen stolp, voor in de boekenkast of op de salontafel. Wel oppassen met zonlicht, want je wilt natuurlijk niet dat ‘ie verkleurt. Je kunt het afstylen met een kleine foto, een droogbloem van je trouwboeket en eventueel het speciale (maar wel gestoomde) zakdoekje dat je tears of joy heeft opgevangen.

2. Een wieg

Een kleine op komst? Wie de trouwjurk niet per se in z’n oorspronkelijke vorm wil bewaren, kan ‘m gebruiken voor de bekleding van een wiegje. Je gebruikt de jurk dan voor de zijkanten van de wieg, en de stof die aan het hemeltje hangt. Best eng om de schaar in je jurk te (laten) zetten, maar ook wel weer een mooi nieuw doel voor je jurk.

3. Bloemen in hars

Wanneer je trouwboeket (deels) geschikt is om te laten drogen, is er natuurlijk geen reden om er afstand van te doen. Als je het boeket niet traditioneel de lucht in hebt gegooid en (een deel van) het boeket geschikt is om te laten drogen, kun je het mooi verwerken in je interieur. Dat hoeft niet per se in een vaas. Je kunt ze ook in een dichte pot bewaren, een bloem bij de eerder genoemde stolp leggen of, nog origineler: een bloem uit je boeket in hars laten gieten. Hoe het precíés werkt hebben wij ook nog niet helemaal door, maar het eindresultaat is dat de bloem vereeuwigd lijkt in hard water. Je kunt dan kiezen voor allerlei vormen: bollen, cilinders of de eerste letter van jou en je partner.

4. Een grafische print

Dat je trouwfoto’s in kunt lijsten had je vast al bedacht, maar je kunt het ook iets creatiever aanpakken. Je kunt bijvoorbeeld een persoonlijke print laten maken waarin je de datum van je trouwdag verwerkt. Daar kun je dan de sterrenhemel in laten terugkomen. Niet zomaar een natuurlijk, maar de sterrenhemel zoals die eruit zag op jullie bijzondere moment. Hoe de maker van de print dat allemaal achterhaalt, lijkt het geheim van de smid. Maar dat is makkelijker dan zelf de telescoop erbij te pakken.

5. Een amulet

Ook veel gezien – en dat kost veel minder stof dan een wieg – is een klein stofreepje van je trouwjurk in een amulet. Je draagt dan een klein stukje trouwjurk om je hals, of hangt ‘m subtiel in je huis, zonder dat het meteen in het oog springt. Onder de stolp bijvoorbeeld, naast het ringendoosje.

6. Kussens

En dan zijn er altijd nog de hoofdkussens op je bed, of de sierkussens op de bank: die kunnen prima gemaakt worden van het – meestal – witte kant van je trouwjurk. Dat kunnen natuurlijk de bekende rechthoekige kussens zijn, maar je kunt ook zelf aan de slag met ronde kussens.

7. De paspop of héél grote lijst

Niet zo’n goed idee wanneer je een kat in huis hebt, maar verder is het klassieke idee om de trouwjurk op een paspop te bewaren natuurlijk ook nog niet van tafel. Zeker in de eerste weken kan dat een goede optie zijn. Neemt dat te veel ruimte in? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een XXL-lijst te kopen en je trouwjurk daarin te verwerken. Dan maak je het geheel eigenlijk 2D, en blijft het toch een eyecatcher.

nog meer: woonkamer inspiratie