Zomeravonden met een vuurkorf

Nu het ’s avonds weer langer licht is, wil je er het liefst buiten van genieten. Helaas laat het weer dat niet altijd toe in België en trekken we ons vaak weer snel terug op de zetel met de televisie aan. Maar niet getreurd! Met een vuurkorf kunnen die zomeravonden in de tuin gewoon doorgaan.

Resultaat vtwonen weer verliefd op je tuin

Vuurtje stoken

Langer licht is helaas geen garantie voor warmere temperaturen en lange zwoele avonden. En dat is jammer, want van een mooie, heldere avond wil je het liefst buiten genieten. Misschien wel met een gezellige borrel en een hapje.  

Echte buitenliefhebbers schaffen daarom gewoon een vuurkorf aan. Daar maak je het in de tuin of op het terras een stuk aangenamer mee. Plus: het geeft ook nog eens extra veel sfeer. Double score! 

LEES OOK
Lekker buiten zitten: alles wat je moet weten over tuinkachels

Tips voor het gebruik van een vuurkorf

Let goed op de plek waar je de vuurkorf plaatst. Natuurlijk moet je er zelf zoveel mogelijk plezier van hebben, maar je wilt de buren geen overlast geven. Kijk dus altijd goed hoe de wind staat om te voorkomen dat de buren straks in de rook zitten. Stook daarnaast nooit een vuurtje als het mistig of geheel windstil is. Dan blijft de rook erg lang hangen en dat is niet goed voor het milieu en de gezondheid.

Stook alleen onbehandeld hout. Dan is de kans op schadelijke stoffen zo klein mogelijk. Hetzelfde geldt voor het gebruik van droog hout. Vochtig hout brandt namelijk onvolledig en dat zorgt voor het vrijkomen van ongezonde stoffen. 

Zorg dat het hout dat je gebruikt op hoge temperatuur wordt verbrand. Stapel het losjes op zodat er veel zuurstof bij kan. Dit zal zorgen voor een volledige verbranding en dat is beter voor het milieu.

LEES OOK
Dit zijn dé tuintrends van 2021

Als laatste wil je dat het gebruik van de vuurkorf altijd veilig gebeurt. Zorg er dus altijd voor dat er een emmer water of zand in de buurt is. Zeker als het voor een langere periode niet heeft geregend. Stook het vuur op in de korf, zodat de kans op verspreiding klein blijft. Is de gezellige avond bij de vuurkorf afgelopen? Blus het vuur dan volledig uit. 

nog meer: Wooninspiratie