Zo zorg je ervoor dat een kerstkrans aan de voordeur langer groen blijft

beeld vtwonen Beeld

Ben je het huist al kerst-proof aan het maken? Tover dan ook de tuin om tot kerstsprookje. Denk aan mooie verlichting in de boom óf een mooie kerstkrans aan de voordeur of het hek. Deze laatste moet wel goed tegen een stootje kunnen, dus zorg ervoor dat deze blijft shinen tot het einde van het jaar.

Lees verder onder de advertentie

Maak de deur schoon

Éven die mouwen opstropen: voordat je de kerstkrans ophangt, is het goed om om even met een doekje over de voordeur te gaan. Op deze manier zal het vuil niet op de krans komen en voorkom je dat deze vroegtijdig zal verwelken.

LEES OOK
5 kerst-DIY’s voor een creatieve decembermaand

Spray om de dag water op de krans

Aangezien niemand blij wordt van een bruine krans, is het goed om iedere dag wat water op de krans te sprayen. Op deze manier blijft ie goed vochtig en dus ook langer mooi groen. Let er wel goed op dat de decoratie in de krans niet beschadigd wordt door het water.

Lees verder onder de advertentie

Kies voor verschillende types groen

Bepaalde soorten kerstgroen blijven er mooi uitzien, zelfs als ze indrogen. Daarom is het goed om verschillende types met elkaar te mixen. Dan blijft het geheel mooi én krijgt de krans meer diepte door de verschillende groentinten.

LEES OOK
Kerstsfeer in huis zonder kerstboom: zo doe je dat

Bescherm de krans tegen koude temperaturen

In principe blijft een kerstkrans buiten mooier, omdat je dan geen ‘last’ heb van de droge lucht van de verwarming. Maar bij extreme temperaturen, of harde wind en regen kun je ‘m het best even naar binnen halen. Zodat ie niet al z’n naalden verliest en je tegen de tijd dat het kerst is tegen een kale krans met een paar overgebleven kerstballen zit te kijken.

Lees verder onder de advertentie

Bron: Beeld: Unsplash