Zo voel je je snel thuis in een vakantiehuisje

Muurverf Shaded White vanFarrow & Ball. Bank Eilersen. KussensTapet-Cafe. Koffietafel PK62 en rotanstoelen PK22 van Poul Kjærholm voorFritz Hansen. Leren stoel Kaare Klintvoor Carl Hansen & Son. VloerlampArco van Flos. Schaal gemaakt dooreen vriendin. KaarsenstandaardMogens Lassen. Schilderijen van linksnaar rechts Carsten Dahl (twee maal),Eigill Jacobsen, Cathrine RabenDavidsen. Grafische kunstwerkenUlla Pedersen. Vloerkleed Tine K Home.  Beeld

Er is niets fijner dan een zorgeloze vakantie. Toch wordt het ver van huis een stuk minder ontspannen als je naar thuis verlangt of last hebt van heimwee. Gelukkig zijn er een aantal trucs die je kunt toepassen zodat je je snel op je gemak voelt op jouw vakantieadres.

Lees verder onder de advertentie

Eigen textiel

Je hoofdkussen meenemen op vakantie is nooit een slecht plan. Niet alleen voelt het fijn en vertrouwd aan, je ligt simpelweg het allerlekkerst op een eigen kussen. En dat zal de nachtrust ook ten goede komen.

LEES OOK
Citytrip in eigen land: 7x origineel overnachten

Uit- en inruimen

Leven uit een koffer is echt een no go als je een vakantiehuis als thuis wilt laten aanvoelen. Hoe makkelijk het ook kan zijn, haal alles uit die koffer en houd als het even kan dezelfde kastindeling aan als je gewend bent.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Zo creëer je een vakantiegevoel in de tuin

Vertrouwde lucht

Heb je een favoriete geurkaars? Of andere artikelen met een fijn luchtje? Neem deze dan zeker mee op vakantie. Geuren doen namelijk heel veel met een mens. Zo kan de geur die je normaliter thuis ruikt een vakantiehuisje binnen een klap vertrouwd laten aanvoelen.

Lees verder onder de advertentie

De geur van schone was

Ook de geur van het wasmiddel dat je altijd gebruikt, kan dat huiselijke effect bereiken. Dat klinkt misschien gek, maar met een dekbed dat ruikt naar jouw eigen bed, slaap je net iets beter. Doe je favoriete wasverzachter of geurparels in een spuitflacon en giet hier wat heet water bij. Bij geurparels kun je zelfs beter kokend water gebruiken, zodat deze volledig oplossen. Even laten afkoelen, schudden en het dekbed of ander textiel bespuiten. Hoe meer een vakantiehuisje naar thuis ruikt, hoe beter!

Opfleuren

Geniet je als je thuis bent van een bos bloemen op tafel? Fleur er dan ook het vakantiehuisje mee op. Van zo’n mooi boeket word je vrolijk én het zorgt meteen voor een huiselijke sfeer.

LEES OOK
Zo haal je de hotelluxe in huis

Lees verder onder de advertentie

Vertrouwde herinneringen

Heb je een dierbaar bezit? Een mooi ingelijste foto of een andere fijne herinnering? Neem deze dan zeker mee op vakantie. Zet de foto naast je bed of goed in het zicht voor een vertrouwde sfeer.

Bron: beeld: vtwonen 13-2020 | Productie Living Inside | Styling Henrietta Sharma | Fotografie Annita Behrendt