Citytrip in eigen land: 7x origineel overnachten

beeld vtwonen Beeld

Om een ontspannen vakantie te hebben, hoef je niet altijd ver te reizen. België bevat tal van leuke plekjes om te ontdekken. Verras je gezelschap met een originele overnachting om nooit te vergeten. Doe hier inspiratie op!

Lees verder onder de advertentie

1. Slapen in een eco cabin

Ruil de drukte in voor de rust en eenvoud van de natuur in een zelfvoorzienende slow cabin. Deze alleenstaande eco huisjes bieden je volledige privacy weg van alle digitale prikkels. Klein detail: je weet de locatie pas 2 weken voor je vertrekt, surprise!

2. Slapen in een Britse dubbeldekker

In de Belgische Ardennen kan je midden in de rust en natuur overnachten in een authentieke dubbeldekbus uit 1966. In de omgeving zijn er allerlei buitenactiviteiten te doen. Je kan er een kano huren, een fietstocht maken en de gezellige dorpjes in de buurt bezoeken. Plezier gegarandeerd!

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

3. Slapen in een kerk

Bij Martin’s Paterhof in het stadscentrum van Mechelen kan je in een voormalige kerk slapen! Eenmaal binnen kom je terecht in een oase van luxe en comfort, want het hotel heeft maar liefst vier sterren. Kijk en oordeel zelf!

4. Slapen in een trein

Train Hostel is geopend in 2015 en maakt het mogelijk om te overnachten in een echte treinwagon. De locatie is bovendien ook niet mis: je logeert op het dak van een honderd jaar oud gebouw mét een prachtig uitzicht over de stad Schaarbeek. De douche en het toilet deel je met de andere reizigers, maar voor wie graag wat meer privacy heeft is er een ook een Train Suite met een eigen badkamer.

5. Slapen in een kasteel

Heb je er altijd al van gedroomd om te leven als een echte royal? In Dukes Palace, gelegen in het centrum van Brugge, kun je als een echte koning of koningin overnachten in een 15de eeuws kasteel. De kamers zijn ingericht met brocante stoffen en de badkamers hebben marmeren wastafels. Het hotel beschikt ook over een spa en een tuin van meer dan drieduizend vierkante meter.

Lees verder onder de advertentie

6. Slapen in een minimuseum

Ben je een kunstliefhebber en vind je het fijn om af en toe een museum of tentoonstelling te bezoeken? Dan is DRUUM ongetwijfeld iets voor jou. Deze b&b ligt in het centrum van Brussel en staat boordevol kunst. Elke kamer is ontworpen door een andere kunstenaar waardoor je jezelf voor even in een minimuseum waant.

7. Slapen in een natuurhuisje

Warredal ligt tussen de Limburgse bergtoppen. Perfect voor een weekendje ontspannen! Je logeert hier in een van de vijf gezellige vakantiehuisjes vlakbij het Nationaal Park Hoge Kempen. Ga je voor een dromerige hobbitwoning of een luxe boomhut? Let wel op, in de cabins heb je geen internet. Ideaal als je een digital detox overweegt.

Bron: beeld 1: Slow Cabins - Jonas Verhulst, beeld 2: Martin's Hotels, beeld 3: DRUUM - Antoine Meyer

Lees verder onder de advertentie