Zo vind je dat ene pareltje op de tweedehands verkoopsite 2dehands

Ook jaloers op mensen die op 2dehands.be het ene na het andere pareltje scoren, terwijl jij vooral oude rommel en afdankertjes vindt? Soms is het geluk, maar vaak ligt het ook aan de manier van zoeken. Daarom een paar tips om de perfecte tweedehands pareltjes te scooren. Als jij het niet doorvertelt, dan blijven er voor iedereen genoeg schatten over.

1. Zoek gericht

Je kunt jezelf uren verliezen in de vele advertenties op 2dehands en voor sommigen is dat juist de manier om op iets onverwacht moois te stuiten. Maar heb je die tijd niet, dan is gebruik maken van zoekwoorden het meest effectief. Hoe specifieker je bent, hoe minder resultaten je krijgt, maar daardoor filter je alles weg wat je niet zoekt.

Je kunt op de site je zoekwoorden opslaan en wanneer er een nieuwe advertentie is die voldoet aan jouw zoektermen krijg je automatisch een mail van 2dehands. Gebruik ook synoniemen: wat bij de één een eettafel is, is voor de ander een eethoek. En wat dacht je van zetel, fauteuil, sofa of zithoek? Zo kunnen we nog wel even doorgaan.

2. Maak taalfouten

Naast alle synoniemen mag je ook creatief zijn met de spelling van je zoekterm, want een taalfout of tikfout is zo gemaakt. Woorden als bureau, commode en dressoir worden niet door iedereen hetzelfde gespeld en merknamen worden nog veel vaker fout geschreven. Kruip in het brein van de verkoper en bedenk hoe het ook zou kunnen. Je zult maar net op een geweldig Marktplaats pareltje met een dyslectische eigenaar stuiten.

Hoe specifieker je bent, hoe minder resultaten je krijgt, maar daardoor filter je alles weg wat je niet zoekt.

3. Volg de verkoper

Het klinkt bijna als stalking, maar je kan op 2dehands.be de verkoper volgen. Achter de naam van de verkoper staat in de advertentie een mannetje met een +. Vaak heeft degene die iets verkoopt waar jij al tijden naar op zoek bent, dezelfde smaak op interieurgebied en zou daardoor in de toekomst nog met weleens meer moois kunnen komen. Kijk daarom ook altijd even bij de andere advertenties van de verkoper. Misschien zit daar ook nog iets tussen.

4. Niet bieden maar mailen

Wie al wat langer meegaat op tweedehands sites weet dat bieden op interieuritems vaak geen zin heeft. Als je echt je zinnen op iets hebt gezet, stuur dan meteen een vriendelijk berichtje naar de verkoper of bel als het telefoonnummer erbij staat. Persoonlijk contact werkt vaak snel en soms blijkt dat de verkoper nog meer spullen wil verkopen, maar daar misschien nog niet aan toe was gekomen. Beter kan toch niet?

LEES OOK

Waarom vintage meubilair juist nú zo populair is

nog meer: Wooninspiratie