Zó tover je je huis in een handomdraai om tot een zonnig zomerhuis

beeld vtwonen Beeld

In de warme maanden heb je behoefte aan licht en ruimte. Leg de schapenvachtjes en velours in de kast tot de winter weer komt. Nu is het tijd om je huis in een zonnig zomerhuis te veranderen.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Voelt als vakantie

Het zomerhuis staat in het teken van de geur van zonnebrand, benen die tegen het laken plakken en zoemende ventilatoren. Eten in de tuin en vrienden die net wat langer blijven hangen omdat het voelt als vakantie. Daar past ook een zomers interieur bij (ook als het weer te wensen over laat).

1. Voeg een kleuraccent toe

Haal kleur in huis! Dan hebben we het niet over veilige beige of aards mosgroen. Nee, het mag lekker knallen. Je hoeft niet meteen met verfrollers aan de slag: met grafische prints, verse bloemen en uitgesproken servies kom je er ook al. Nog een tip als je vastloopt qua inspiratie: helder lichte kleuren nog meer op en maak donkere kleuren nog intenser voor een bijzonder contrast.

2. Gooi de bar open

Waarom zou je je niet een vleugje Club Tropicana in huis halen? Een Tikibar is wellicht wat hooggegrepen, maar je kan wel een eigen bar improviseren. Richt een hoekje in met de mooiste flessen, karaffen en servies waar je de lekkerste zomercocktails in elkaar schudt. Wees niet te bescheiden en vergeet niet de buren uit te nodigen.

Lees verder onder de advertentie

3. Vul de open haard op

Aangezien de haard de komende tijd toch niet aan gaat, kun je in die plek net zo goed iets anders kwijt. Zet er bijvoorbeeld kleurrijke kaarsen in verschillende hoogtes neer. Of decoreer het met koraal (niet echt, natuurlijk) voor het strandgevoel.

€229.00 €203.00 Mica Decorations Tropical Kamerscherm

€103.25 €86.99 Madam Stoltz Iggy Kruk Set van 2

Lees verder onder de advertentie

4. Verplaats de meubels naar buiten

Of investeer in mooie tuinmeubels. Op zo’n gezellige plek breng je in de zomer uren door – om te ontbijten, te barbecueën, een goed gesprek te voeren of naar de sterren te staren.

5. Hang lichte gordijnen op

Buiten, bedoelen we. Ja, echt. Door witte transparante gordijnen op te hangen zit je niet alleen lekker beschut, maar houd je ook muggen op afstand. Als je door je wimpers gluurt, is het net Ibiza.

6. Lijst een landkaart in

Als een herinnering aan je geboorteplaats of een knipoog naar je fijnste zomerbestemming.

Lees verder onder de advertentie

7. Installeer een buitendouche

Ja, dat kost geld en nee, dat is niet een handomdraai gedaan. Maar als je er de ruimte en de middelen hebt, is niets zo bevrijdend als in de buitenlucht het zand en zweet van je lijf spoelen (en het hele gezin heeft er plezier van).

Shop de stijl van…

Bron: 1. Fotografie Sjoerd Eickmans | Styling Moniek Visser 2. Styling Cleo Scheuldermann | Fotografie Jeroen van der Spek 3. Styling Cleo Scheuldermann | Fotografie Alexander van Berge

Lees verder onder de advertentie