5 simpele manieren om meer kleur in huis te brengen

beeld vtwonen Beeld

Toe aan een andere sfeer in huis? Verf een wandje of voeg wat planten, kunst en kleurrijke accessoires toe. Het zorgt voor een upgrade en is een eenvoudige manier om een nieuwe look in huis te creëren. Daarom: een lesje kleur kiezen.

Lees verder onder de advertentie

1. Aan de slag met verf

Een wandje verven vinden veel mensen best spannend, maar je hoeft niet de hele muur te verven. Een lambrisering van verf doet een grote kamer bijvoorbeeld knus aanvoelen. Ook kun je een gekleurde stip op de wand verven. Houd een ronde vorm tegen de wand en trek daaromheen een lijn met potlood. Verf de lijn met een kwast verf. Gebruik het verfrollertje om de rest van je stip in te kleuren.

2. Ton sur ton

Kijk vóór je aan de slag gaat met verf eerst goed rond in de kamer. Bedenk wat voor sfeer je wilt neerzetten. Heb je een idee van een passende kleur? Verf dan eerst een klein stukje met een tester en wen alvast aan de tint. Klaar voor het grotere werk? Door alle wanden in dezelfde kleur te verven, ontstaat er een knus en samenhangend geheel: een goede tip voor het zitgedeelte in huis. Wil je met verschillende kleuren werken? Kies dan voor verschillende tinten uit hetzelfde kleurenpalet. Zo kun je bijna nooit fout gaan en creëer je een ton sur ton effect.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

3. Altijd goed: bloemen & planten

Met planten en bloemen kun je gemakkelijk kleur in huis brengen. Wil je afwisseling? Ga dan voor een gekleurd boeket en vervang het na een week. Maar ben je klaar voor wat permanente kleur in huis? Kies dan voor een plant met kleur zoals de krokus, de flamingoplant (Anthurium) of een orchidee. Of haal de lente in huis met naricissen. Zet je bloemen of planten op een plek in huis waar je vaak te vinden bent. Vind je het moeilijk om een kleur te kiezen? Ga dan voor bloemen of planten in dezelfde kleurfamilie, dan weet je zeker dat het allemaal bij elkaar past.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

4. Kleurrijk kunstwerk

Laat ook in de kunst aan de muur kleur terugkomen. Ga op zoek naar een groot kleurrijk kunstwerk of maak je eigen kunst. Verzamel alle kleurrijke dingen die je mooi vindt: papier, foto’s of mooie bladeren uit de natuur. Schuif ze heen en weer op een schildersdoek tot je tevreden bent over de compositie en plakken maar!

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Kussens, kandelaren en vazen kun je makkelijk toevoegen of weghalen

5. Beken kleur met accessoires

Je kunt ook accessoires gebruiken als je kleur wil toevoegen aan je interieur. Kies voor kussens op de bank, die je gemakkelijk kun toevoegen of weghalen. Hetzelfde geldt voor kandelaars, fotolijsten en vazen. Voor een wat grotere verandering is een groter gekleurd vloerkleed aanschaffen.

Lees verder onder de advertentie

Bron: vtwonen 06-2019 Fotograaf Petra Steenkamer, Styling Danielle Verheul | vtwonen 13-2019 tv Fotograaf Barbara Kieboom, Styling Anke Helmich | vtwonen 10 koken Fotograaf Jeroen van der Spek, Styling Cleo Scheulderman | vtwonen DIY Fotograaf Sjoerd Eickmans, Styling Kim van Rossenberg | vtwonen 08 -2017 Fotograaf Sjoerd Eickmans, Styling Daniëlle Verheul