Wat te doen met al die kunstwerken van de kinderen?
Picasso’s in de dop zijn het, die kinderen van ons. De stroom aan kunstwerken houdt dan ook niet op. Tel daarbij alle knutsels en schriften op die ze aan het einde van het schooljaar meekrijgen en je weet dat je er iets mee moet. Maar wat? Dit doe je met al die kunstwerken van de kinderen.
Geclusterd ophangen
De ene tekening is nog mooier dan de andere. Daarom is een wisselende expositie het beste idee als er een of meerdere kunstenaars in huis wonen. Reserveer daarvoor één plek in huis, zodat al dat moois – en minder moois – geclusterd wordt. Zo zorg je voor rust in de andere ruimtes en breng je vrolijkheid in keuken, gang of toilet.
Heb je ruimte voor een heuse kunstmuur? Dan is de makkelijkste manier om die te realiseren het aanbrengen van magneetverf. Dan hoef je niet in de weer met plakband of punaises en blijft je strak gestuukte wand gewoon intact. Magneetverf is in elke kleur te mengen, dus het hoeft niet op te vallen. Een andere optie is een wand van kurk. Werkt ook nog eens geluiddempend en sfeerverhogend.
Een andere manier om kindertekeningen in de spotlights te zetten, is het ophangen van een prik- of magneetbord. Er zijn steeds meer stijlvolle opties die ook zonder kunstwerken mooi zijn om naar te kijken.
Opruimen
Wanneer die ene tekening plaatsmaakt voor de andere, waar laat je ‘m dan? Als het kunstwerk nog in goede staat én het bewaren waard is, verzamel ze dan in een bewaarbox met deksel. Bedenk wel eerst even of je toekomstige puber ook op deze tekening zit te wachten of dat het voor hem of haar de zoveelste kras met een potlood is. In zo’n kunststof box kun je in ieder geval een aardige stapel kwijt.
Als de stapel te hoog wordt, kun je altijd opnieuw een schifting maken. Wanneer je al die bewaarde kunstwerken van de kinderen nog eens bekijkt, zie je soms pas dat sommige tekeningen wel erg op elkaar lijken. Eentje meer of minder weggooien wordt je dan echt wel vergeven…
LEES OOK
Deze spullen zijn praktisch en stijlvol in elke kinderkamer
Fotografeer de weggooiers
Op het moment van weggooien voel je je misschien schuldig, maar bedenk dat de oneindige stroom vast weer veel nieuwe pareltjes oplevert. Meer moeite heb je misschien met de 3D kunstwerken van brooddeeg, muizentrappetjes of dieren van papier maché.
Als bewaarplekken hiervoor echt ontbreken, dan kun je er ook een foto van maken (met of zonder de maker erbij), deze printen en vervolgens bewaren in een fotomapje. Dit bespaart je enorm veel ruimte en vaak vinden we het later leuker om foto’s te bekijken dan halfvergane knutsels.
Bron: beeld: vtwonen 10-2016 | styling Myla Griese, fotografie Louis Lemaire