Vrouwelijke vormen in huis zijn een hit: zó style je deze betekenisvolle trend

De afgelopen jaren zijn er heel wat stappen gezet richting een positiever lichaamsbeeld. De term body positivity is inmiddels gangbaar. Als gevolg daarvan wordt er in de media een steeds diverser beeld naar buiten gebracht. En nu is deze positieve trend doorgesijpeld in de woontrends: vazen met ronde, vrouwelijke vormen zijn een grote hit. Zo style je deze trend.

modern klassiek inrichting inspiratie
Vloerkleed Benuta. Plantenpot Serax. Bank Ferm Living. Boek Tom Ford. Vaas Anissa Kermiche. Lamp Serax. Box Bang & Olufsen. Kunstwerk Atelier de Rijk.

Gevoel oproepen

Bij de meeste trends staat schoonheid voorop, en draait het voornamelijk om het mooier maken van een bepaalde ruimte in huis. Vaak wordt er wel een bepaald gevoel opgeroepen met het in huis halen van een woontrend, zoals dat bij Hygge bijvoorbeeld knusheid en bij Wabi-Sabi imperfectie en rust is. Maar de trend van het moment, items met vrouwelijke vormen, heeft een diepere betekenis.

LEES OOK
Kijk binnen in een huis waar vrouwelijke vormen de hoofdrol spelen

Betekenisvolle trend

Want deze trend, die vooral te bemachtigen is in de vorm van vazen, kaarsen, maar ook in koffiebekers of kussens, draagt een stylish steentje bij aan een beter en diverser lichaamsbeeld. Het loslaten van de drang om perfect te moeten zijn, en het omarmen en bejubelen van álle vrouwelijke vormen als nooit tevoren, dat is wat deze betekenisvolle trend eigenlijk doet.

Bijzettafel decoratie inspiratie
Bijzettafel BePureHome. Schilderij Cate Adriana. Boek Chanel. Kandelaars Anissa Kermiche. Geurstokjes Baobab. Kaarsenhouder Graanmarkt 13.

Deze trend draagt een steentje bij aan een

beter en diverser lichaamsbeeld

Diverse lichamen

De vazen zijn er in allerlei verschillende soorten en maten, en ook te verkrijgen in verschillende huidskleuren. Grote ronde billen om bloemen in te zetten, een klein achterwerk van keramiek waar een parmantige bloem in kan floreren of een kaars van een zandloperfiguur; de trend met vrouwelijke vormen kun je zo opvallend of subtiel als je zelf wilt in huis halen.

Vrouwelijke vormen in huis halen

Is jouw huis minimalistisch ingericht? Kies dan bijvoorbeeld voor een witte, keramieken vaas waar je een aantal parmantige pluimen in plaatst voor een subtiel en stijlvol effect. Mag het bij jou wel wat kleurrijker? Plaats dan bijvoorbeeld een grote, gekleurde kaars in de vorm van een vrouwenlichaam op de schouw, salon of -eettafel, voor een statement met karakter. En ademt jouw huis romantiek? Dan misstaat een roze, vrouwelijke vaas met pastelkleurige bloemen zeker niet in jouw interieur.

nog meer: Wooninspiratie