Maak het nog knusser: wanddecoratie voor in de tuin

Muren in huis krijgen vaak alle aandacht. Dag in, dag uit tegen een kale wand aankijken is tenslotte geen doen. Tijd om de tuinmuren ook deze verdiende aandacht te geven met leuke wanddecoratie voor in de tuin. Wel zo gezellig en sfeervol, want zo wordt tijd doorbrengen in de tuin nog leuker! 

Wandkleed

Wandkleden in huis zijn al enige tijd een trend, dus waarom niet ditzelfde concept toepassen in de tuin? Kies hiervoor wel een tuinkleed om aan de wand te bevestigen. Deze zijn beter bestemd tegen weersomstandigheden dan de wandkleden die je binnen gebruikt. Buitenkleden spot je steeds vaker met mooie en trendy designs, zoals deze van Safavieh. Een eyecatcher voor aan de tuinmuur!

Macramé

Verwelkom een bohemian sfeer in de tuin door de tuinmuur te decoreren met macramé. Dit kan in de vorm van mooie wandhangers, zoals met dit macramé wandkleed. Maar nog leuker is het om ook de combinatie te maken met mooie planten en bloeiers. Kies in dat geval voor macramé plantenhangers zoals deze. Let wel goed op het materiaal dat in de macramé wanddecoratie is verwerkt. Deze moet wel geschikt zijn voor de invloeden van het weer. Katoen en jute werken bijvoorbeeld prima. 

LEES OOK
Klein balkon? Dit zijn de handigste ruimtebesparingstips

plantenhanger macrame vetplant hangplant

Snel klaar

Een simpele manier om een tuinmuur te decoreren is door de muur te voorzien van mooie tuinverlichting. Kies bijvoorbeeld voor een aantal mooie wandlampen of ga voor een mooi lichtsnoer om een groter oppervlak te coveren. Zeker in het donker lijkt de tuinmuur dan al voor het grootste deel sfeervol aangekleed. 

vtwonen TUIN 02-2020 | styling Cleo Scheulderman, fotografie Jeroen van der Spek

Riet

Rieten placemats en manden hebben vaak een andere bestemming, maar je kunt ze ook goed inzetten als decoratie voor aan de tuinmuur. Zo krijg je in no time een mediterraanse sfeer in de tuin. Bijvoorbeeld met deze nature placemat van Bloomingville. Wissel af met patronen, kleuren en formaat voor een speels geheel. Extra fijn: placemats of manden vind je vaak voor een fijn prijsje. 

LEES OOK
Weg met die kale schutting!

Voor de beestjes

Biodiversiteit in de tuin is goed voor de aarde en het milieu! Tijd om zoveel mogelijk verschillende dieren, beestjes en organismen te verwelkomen in de tuin. Dit kun je doen door een tuinmuur om te toveren tot paradijs voor vogels en beestjes. Bevestig een aantal vogelhuisjes en voedermogelijkheden aan de muur, maar vergeet ook zeker niet een insectenhotel toe te voegen. Deze komen vaak in de vorm van een huisje waardoor het naast de goede functie ook een hoop sfeer toevoegt aan de tuin. 

LEES OOK
Welkom leven: zo zorg je voor meer biodiversiteit in de tuin

nog meer: Wooninspiratie