Klein balkon? Dit zijn de handigste ruimtebesparingstips

beeld vtwonen Beeld

Gezegend met een fijne plek buiten is top. Maar als het slechts een klein balkon is, kun je er soms niet veel mee. Of wel? Wij hebben wat handige tips voor je onder elkaar gezet zodat ook jij deze zomer optimaal kunt genieten van dat balkon.

Lees verder onder de advertentie

Een opklaptafel

Soms is een balkon zo klein, dat je er eigenlijk nauwelijks een tafel op kwijt kunt. Dat is jammer, want het is wel zo lekker om ook je drankje even neer te zetten als je in de zon een boek leest. Of om een handige portable lamp of een stel kaarsen op kwijt te kunnen. Een uitklaptafel biedt uitkomst! Zo’n tafeltje kun je makkelijk in en uit klappen, dus zodra je hem niet gebruikt, mis je ook geen kostbare ruimte.

Je eigen bar

Een andere optie als je echt geen plek hebt voor een kleine tafel, is het maken van een kleine smalle bar aan de reling van het balkon. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een smalle plank die je vast maakt aan de balustrade. Op deze manier verbruik je geen ruimte op de grond, maar kun je toch wat leuke accessoires – of dat drankje – kwijt.

LEES OOK
Sfeervol balkon? Lees hier stylingtips en laat je inspireren!

Lees verder onder de advertentie

Werk in de breedte

Een veel gemaakte fout is het per se willen creëren van een volwaardig zithoek. Op een klein balkon gaat dit helaas niet altijd. En mocht het wel lukken, dan is het meestal zo volgepropt dat het er ook niet echt comfortabeler op wordt. Ga daarom eerder voor een kleine tuinbank in de breedte, in plaats van twee losse tuinstoeltjes die bij elkaar veel ruimte innemen. Op het bankje kun je met zijn tweeën namelijk prima zitten zonder dat het te krap wordt. En als er een derde persoon bij is, pak je gewoon een krukje om toch iedereen een zitplaats te geven.

Bijzettafels

Geen plek voor een salontafel? Geen zorgen. Een bijzettafel mag dan kleiner zijn, maar ook tien keer zo functioneel. Je verplaatst hem makkelijk, hij neemt weinig ruimte in en staat ook nog eens gezellig.

Alles voor een klein balkon…

Lees verder onder de advertentie

Bron: beeld: vtwonen 02-2021 | Productie Coco Features | Fotografie Roos Oosterbroek