Très bien: de fijnste adressen voor een citytrip Parijs

beeld vtwonen Beeld

Parijs, zoveel meer dan alleen de stad van de liefde. In deze stad loopt onze redactie nu rond voor de Maison&Objet beurs. Gelukkig is er wat tijd over om de leukste hotspots van Parijs te ontdekken. On y va, dit is waar je wilt winkelen, eten, slenteren en slapen tijdens je citytrip in Parijs. 

Lees verder onder de advertentie

Rustig wakker worden

Bij Le Café Crème de Rue Dupetit-Thouars tuimelen de bloemen over elkaar heen aan de luifel. Begin de dag met een verrukkelijke pain au chocolat of een wafel bedekt met zalm, gepocheerd ei, spinazie en avocado. Aan het interieur ligt het niet, want je krijgt meteen zin om de keukentafel thuis te omringen met bistrostoelen. Liever al wandelend de dag beginnen? Ga in de rij bij Du Pain et des Idées aan de Rue Yves Toudic voor een krakend verse escargot met pistache en chocolade.

Struinen door de stad

De wijk Le Marais is geliefd en Franser dan Frans, maar vergeet de andere arrondissementen niet bij een citytrip Parijs. Op de linkeroever in het 11e arrondissement schakelen bar na restaurant na lunchroom zich aan elkaar. Duik een boekenwinkel in, stap binnen bij een kunstenaar in een atelier en neem plaats op zo’n liefelijk terras. Septime aan de Rue de Charonne is zo’n adres dat je even wilt noteren. Slenter ook zeker nog even door één van de heerlijkste winkelstraten Rue de Martys, waar je alle boodschappen om mee naar huis te nemen doet. Liever naar de markt? Ga dan naar de Place d’Anvers om bij elke kraam een lekkernij af te halen. Na het struinen is het tijd voor cultureel vermaak. Van de experience van Atelier Lumières sta je absoluut versteld. In de stad voor de liefde? Dan is Musée de la Vie romantique natuurlijk het bezoeken waard.

LEES OOK
Van deze restaurants gaat iedere interieurfanaat watertanden

Lunchen is van levensbelang

Als de Parijzenaren ergens bedreven in zijn, dan is het buiten de deur eten. Bij Café Charlot aan de Rue de Bretagne strijk je niet neer voor het eten, maar om mensen te kijken. En vooruit: het servies willen we mee naar huis nemen. Café de Flore is sinds het opduiken in de serie Emily in Paris een ongekende hotspot voor toeristen, maar voor Franse dichters, kunstenaars en creatievelingen was dat het altijd al. Voor een ouderwetse Parijse ervaring is Brasserie Bofinger het adres, dit is de brasserie zoals-ie ooit bedoeld is. Liever iets hipper? Ga richting Le Pigalle. Ze noemen zichzelf typisch Parijs, maar radicaal anders. Hier tref je de stad op haar best.

Citytrip Parijs: adressen om te winkelen

In de stad waar alles mooi is, daar wil je ook even winkelen. Sla Galeries Lafayette maar over, want de kleine boetieks zijn stukken interessanter. Al is een stop bij Le Bon Marché, het oudste warenhuis van Parijs, zeker de moeite. De winkel heeft een hele afdeling gevuld met de mooiste stationary. Wil je in Parijs shoppen voor in je huis? Wandel dan in één rechte lijn richting Boulevard Beaumarchais voor Merci Paris. Het tafellinnen, de karaffen, magnifieke lampen en ornamenten zijn oogstrelend. Het enige gevaar dat je loopt is dat het niet allemaal mee in de Thalys naar huis kan. Extra leuk: het is bij Merci ook lekker eten. Voor de petit mens maak je een verplichte stop bij Bon Ton.

Bonne nuit, Parijs

Na een dag slenteren, snuffelen en eten is het tijd om het nachtleven van Parijs in te dekken. In de bar van Coco Paris zijn de cocktails vernoemd naar bloemen en is de muziek vaak live. Daar hangt wel een stevige prijskaart aan, maar voor één aperitief is het zeker de moeite. En ooit wel eens in een geheime cocktailbar geweest? Snel naar de Rue Sedaine dan, waar je via de deur van een ijskast (ja echt) een geheime bar binnenkomt. Moonshiner heeft een hoog Great Gatsby-gehalte, maar het is er knus en alles wat geheim is, is leuker. Niet in de war raken als je via een pizzeria langs de vuilnisbakken achterin de zaak de bar moet zoeken, dat hoort erbij.

LEES OOK
Binnenkijken in een 19e-eeuws appartement in Parijs

Blijven slapen

Natuurlijk zijn er genoeg iconen om te logeren als je op een citytrip Parijs bent, zoals het populaire Hotel Costes, maar de kleinere adressen zijn misschien nog wel leuker. Hotel Emile ligt midden in de stad lekker knus naast het altijd gezellige La Favorite. Hier kijk je uit over Le Marais en staat het bad – hoe Frans – hoog op de porseleinen poten. En vooruit, omdat het toch de stad van de liefde blijft: het waanzinnige Hotel Amour. Je zou hier het liefst de badkamertegels van de muur bikkelen om mee te nemen naar huis, zo mooi zijn ze.

Drinken, eten en slapen

In een populaire buurt, Belleville, in het hartje van Parijs vind je een parel genaamd BABEL. Naast een prachtig restaurant en bar met een verrassende kaart, is het ook nog een hotel. Dubbel genieten dus! Nog zo’n parel is hotel The Hoxton. Misschien heb je wel eens eerder van deze naam gehoord, er zit er ook een in Amsterdam. Naast de kamers met een vintage look heeft dit hotel ook verschillende bars en restaurants.

Een dag met de redactie

Benieuwd naar de plekken waar de redactie nog meer komt? Ze hebben een aantal prachtige foto’s gemaakt. Van rondstruinen in de stoffenwijk en slapen bij hotel Babel tot shoppen bij Merci en lunchen bij Buvette.

beeld vtwonen Beeld redactie
Beeld redactie
beeld vtwonen Beeld foto's redactie
Beeld foto's redactie

Bron: Beeld: Instagram hotspots

Lees verder onder de advertentie