Sierlijsten, wat is toch hun geheime kracht?

beeld vtwonen Beeld

Wakker worden in een prachtig paleis, dineren in een oud kasteel… Sierlijsten hebben het in zich om je dat gevoel te geven. Een simpele ruimte zonder speciale elementen omtoveren tot een goed gestylede ruimte? Met een aantal mooie sierlijsten, helemáál goudkleurige, wordt het peanuts. Bij lijsten denk je waarschijnlijk meteen aan kunst aan de muur, maar dat hoeft niet eens meteen. Lees snel verder en kies welke optie het beste bij jou (en je interieur) past!

Lees verder onder de advertentie

Sierlijsten horen bij huizen uit een bepaalde tijd of met een bepaalde stijl. In paleizen en kastelen, maar ook in iets minder high-end panden, zien we ze vaak terug. Ze zorgen voor een gevoel van echte luxe, terwijl ze allesbehalve kil of modern zijn. Een zeldzame combinatie!

Sierlijsten verwerkt in de muur

Sierlijsten kun je gewoon in de muur verwerken. En dat wil je, want het geeft je interieur echt een compleet andere vibe. Een nieuwbouw-appartement kan opeens de sfeer van een jaren ’20-pand krijgen. Je hangt de lijsten naast elkaar op aan de muur en verft ze mee, zodat ze dezelfde kleur hebben als de muur. Je krijgt dan een zelfde effect als op de foto hierboven. Maak het nog completer door verschillende andere ornamenten op te hangen. Aan het plafond bijvoorbeeld!

Klassieke spiegel

De meester onder de gouden sierlijsten: de klassieke spiegel. Het liefst kies je er een met facetrand. Hoe chic! De perfecte plek voor zo’n spiegel is trouwens de schouw, al staat zo’n eyecatcher eigenlijk overal prachtig. Waar hang jij hem op?

Lees verder onder de advertentie

Sierlijst aan de muur

En last but definitely not least: de sierlijsten waarin je je favoriete kunstwerken tentoonstelt. Hang de sierlijsten dan het liefst op ooghoogte (hier lees je waarom).

Om het af te maken…

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Wooninspiratie Dit zijn de best gelezen Funda-parels van het afgelopen jaar

beeld vtwonen Beeld

schoonmaken Tapijt-leed: over vlekken en stofnesten

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

diy DIY: roomdivider van latten

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

styling Oude schouw in de woonkamer? Zo style je ‘m

Bron: vtwonen 4-2016 | Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Cleo Scheulderman