Deze items op de vensterbank zorgen voor minder inkijk

Je kunt er natuurlijk van alles op kwijt, maar de ideale accessoires voor op de vensterbank zijn én stylish én zorgen voor minder inkijk. Zo heb jij meer privacy en kunnen de mensen buiten ook nog meegenieten. Met deze 5 items zit je altijd goed.

Grote vazen

Grote vazen zijn de perfecte eyecatcher voor op de vensterbank. En door hun formaat beperken ze ook nog de inkijk. Met een paar pluimen of droogbloemen erin kun je er het hele jaar door van genieten. Let wel op met de lichtinval op de vensterbank. Glas kan namelijk brand veroorzaken, met name als het bolvormig is. Speel op safe en ga voor een vaas van steen, hout of een prachtig gevlochten exemplaar

LEES OOK
Stylingtips van Marianne: stilleven van glas op de vensterbank

Paraplubak

Een onverwacht item dat je ook als accessoire in de vensterbank kwijt kunt is een paraplubak- of mand. Door zijn hoogte ideaal om pottenkijkers te weren. Die paraplu’s zelf laat je achterwege, dat zijn minder geschikte accessoires. Je kunt er wel ander leuks in kwijt: planten, pluimen, (droog)bloemen of mooie takken. Deze rieten paraplumand loopt ook fijn weg in de breedte: zo zorgt ie op de vensterbank voor minder inkijk.

Planten

Planten zijn de ideale toevoeging voor de vensterbank. Zeker als je voor een kamerplant neemt die van direct licht houdt. Kies daarnaast ook voor een plant die de hoogte in groeit om de privacy in huis te waarborgen. Met een mooie pot heb je hét accessoire voor bij het raam. 

LEES OOK
Vol in de zon: 5x planten voor op de vensterbank

Op een boek of tien

In principe kun je alle accessoires kwijt in de vensterbank, als ze maar het juiste formaat hebben. Als het item niet boven het raam uitkomt, dan valt het een beetje weg in het geheel. Zet het in dat geval op een stapel mooie koffietafelboeken. Dat ziet er niet alleen leuk uit, het zorgt er ook voor dat het item beter tot zijn recht komt. Een plant of tafellamp staat ook verrassend mooi op een stapel boeken.  

Kunstig ornament

Kunstige ornamenten kun je steeds vaker scoren voor een leuke prijs en ze zijn de perfecte aanvulling voor de vensterbank. Kies er een op een standaard om de inkijk in huis te verminderen. Wat dacht je van deze schelpenspiegel op een standaard? Perfect! 

LEES OOK
Voorkom deze fouten bij het stylen van de vensterbank

nog meer: Wooninspiratie