Overnachten in het zuiden: 7x de leukste huisjes in Brabant

Veel zuidelijker dan de Belgische grens hoef je het niet te zoeken, want in Brabant is genoeg moois en gezelligs te vinden. De bourgondische provincie heeft flink wat in huis, van logeren in een pipowagen tot bijna koninklijk vakantievieren op een heus landgoed. 7x de leukste huisjes in Brabant.

1. Relaxen in een tiny house

Wakker worden met uitzicht op de alpaca’s en in drie stappen middenin het bos staan, in Mariahout is het dagelijkse kost. Dit is de perfecte plek om, vanuit bijvoorbeeld de hottub, bij te komen van de drukte van alledag. Als je er vroeg bij bent, is de zonsopkomst vanuit het slaapkamerraam te zien.  

2. Romantiek in Haaren

Ooit gedacht dat een huisje in Brabant aaibaar kan zijn? Deze pipowagen is zo knus dat je het bijna zou doen. Bij aankomst staat de wijn al koud, om heerlijk te toosten op het overdekte terras. Haaren ligt vlakbij Oisterwijk, de plaats met de mooiste winkels van de streek. Mócht je aan winkelen toekomen, want waarschijnlijk laat de natuur je niet los…

LEES OOK
Citytrip in eigen land: 7x origineel overnachten

3. Logeren op een landgoed  

In Loon op Zand is het bijna koninklijk logeren, want dit huisje staat op een heus landgoed. Het zou zomaar kunnen dat er een bruid door de tuin struint, omdat er getrouwd wordt in het naburige kasteel. Extra leuk: op zondagen is er een dagcafé op de binnenplaats van het landgoed. Een van de leukste huisjes in Brabant.

4. Uitslapen in Helenaveen

In Helenaveen, sinds 1999 een bescherm dorpsgezicht, kun je zomaar wakker kunnen worden van de kerkklokken. Het natuurhuis staat namelijk naast de protestantse kerk. Natuurgebied De Peel is om de hoek, heerlijk voor een lang weekend weg. Kinderen vermaken zich ook, want zij krijgen de sleutel van een bunker om in te spelen.

LEES OOK
Citytrip Eindhoven: city of lights

5. Verblijven in een ex-atelier

Voor een artistieke overnachting is Liempde dé plaats van bestemming. Dit huisje in Brabant is een voormalig atelier en is ontworpen en gemaakt door een kunstenares. De ideale getaway om even lekker bij te komen, met de mooiste natuurgebieden van Brabant om de hoek. Maar begin eerst met een lekkere versnapering bij het vuur…

6. Duurzaam zwemmen in Nistelrode

Vers van de pers: dit duurzame onderkomen in Nistelrode is pas geopend. Met twee slaapkamers is het Groene Huisje ideaal om te vertoeven met een gezin of met vrienden. De grote ramen geven je het gevoel dat binnen buiten is en andersom. Extra lekker: bij het huisje ligt een gedeeld buitenzwembad. Plonzen maar!

7. Fijne lodge vlakbij Oisterwijk

Eén van de best bewaarde geheimen van Brabant is Kampina Staete. De lodge ligt in een kleinschalig park, goed verborgen tussen de bomen. En in vijf minuten sta je middenin het gezellige Oisterwijk. Het huisje heeft alles in zich wat je nodig hebt voor een lekkere vakantie of ontspannen weekend weg. Tip: Alma Bodega is misschien wel het lekkerste restaurant in de buurt.

nog meer: