Eindeloos variëren met de nieuwe modulaire zetel van Qliv

Een L-vorm, U-vorm, I-vorm, O-vorm: tja, we kunnen nog wel even doorgaan… Want met de nieuwe modulaire zetel van Qliv is bijna elke opstelling mogelijk. De bank heeft meer dan 25 elementen, waarmee je dé ideale zetel zelf samenstelt voor jouw woonkamer.

Qliv modulaire bank

Modulaire zetel

Het Nederlandse ontwerpersduo Jon+Sven heeft flink wat werk verricht achter de tekentafel. In samenwerking met Amsterdamse woonmerk Qliv creëerden ze vijfentwintig zetel-elementen voor het sofa concept genaamd Flared. Vernoemd naar de flared jeans; de arm- en rugsteunen knikken licht naar buiten. Dit geeft een speels en stijlvol effect. ‘We begonnen met een basismodel, dat uitgroeide tot een zetel die je op vele manieren kunt samenstellen. Iedere opstelling moest mogelijk zijn. Daarbij moest het natuurlijk een spannend en pittig ontwerp worden door de gelaagdheid van kussens en stoffen. Een uitdaging, waar we zeer goed in geslaagd zijn.’

Van kleine studio tot grote villa

Met de losse elementen, die allemaal verschillende afmetingen en vormen hebben, kun je zelf de meest verrassende combinaties maken. Van compacte studio tot riante villa: jouw gewenste opstelling vormt samen één geheel waarmee je onbeperkt kunt combineren. De elementen zijn eenvoudig te koppelen. En wil je eens wat afwisseling? Je kunt de elementen ook als losse meubels neerzetten.

LEES OOK:
Een zetel kiezen met een kat in huis: deze stoffen blijven

Qliv modulaire bank
Qliv modulaire bank

Spelen met kleuren

Qliv heeft veel keuze in stoffen en lederen bekleding. Heb je zelf een specifieke stof in gedachten? Elke stof kan worden gebruikt op de Flared, mits deze voldoet aan de kwaliteitseisen en goed toepasbaar is. Ook de kussens van de zetel zijn verkrijgbaar in meerdere breedtes, zodat je zelf de ruimte tussen de kussens kunt bepalen. Al met al geef je je woning een persoonlijke touch dankzij de verschillende elementen, maten, stoffen en kleuren.

LEES OOK:

Je witte zetel schoonmaken is makkelijker dan je denk

Over Qliv

Dit is de eerste zetel van het relatief nieuwe woonmerk dat gevestigd zit in Amsterdam. Qliv begon in 2016 met de Side-to-Side tafel en ontwikkelde in 2017 haar eerste stoel. Nu in 2022, met de modulaire bank als nieuwste aanwinst, staat er een collectie om trots op te zijn. Ook fijn: alle meubels van Qliv worden in Nederland gemaakt. Hierdoor steunt het merk lokale makers en blijft de ecologische footprint zo klein mogelijk.

nog meer: Wooninspiratie