Een witte zetel met vlekken? Zo maak je hem schoon

Salontafels kringloop € 50,- . zetel uit 2 elementen van 180×90 cm, per element € 2440,-, poef 90×90 cm € 1160,- en kussens met motief op bank en in stoel gemaakt van stof Escale Élitis per meter € 225,- (loggerewilpower.com). Kunst gezichten aan de wand prijs op aanvraag (timothyvanoorschot.com). Papieren ornamenten in zwamvorm op tafel prijs op aanvraag (elsavisser.com). Vloerkleed van HKliving, 300×200 cm € 995,-, servet Gracie in simply taupe van Broste Copenhagen, 45×45 cm € 11,95 (vtwonen.be). Houten barkruk € 99,99, plaid € 59,99, beige kussens met zwarte rand per stuk € 35,99, wit kussen € 19,99, witte instappers € 25,99, bolvaasje op tafel € 39,99, metalen bijzettafel € 69,99, lampenkap € 99,99 en fauteuil € 599,- (zarahome.com). Lichtbruin kussen € 79,- (homestede). Lampenvoet € 2847,-, zwarte schaal op salontafel prijs op aanvraag (covanderhorst ). Witte vaas op aanrecht € 24,99, bruine vaas op tafel € 39,99, zwart dienblad op grond € 19,99 (hm.com). Zwart schaaltje op dienblad € 39,95 (letoile.store). Zwarte kan op aanrecht € 55,- (fermliving.com). Witte vaas met bolletjes € 189,-, zwarte schaal € 235,- (couleurlocale.eu). Droogbloemen (waterdrinker). Beeld

De zetel is voor velen de fijnste plek in huis en heeft daarom vaak twee belangrijke eisen: hij moet lekker zitten én hij moet mooi zijn. En dat uiteraard ook blijven. Daarom is het handig om te weten hoe je omgaat met ongelukjes. Want dat er op een gegeven moment vlekken op de zetel komen, dat is onvermijdelijk. Met deze drie tips wordt een witte zetel schoonmaken helemaal niet moeilijk.

Lees verder onder de advertentie

Hoe kun je een witte zetel schoonmaken?

O zo mooi, een witte zetel. Maar ook zo gevaarlijk. Want op wit zie je alles, dus ook die vervelende vlek. Waar een donkergrijze zetel sommige vlekken nog wel kan ‘opvangen’, zul je bij lichte kleuren toch echt met grover geschut aan moeten komen.

Vlekken verwijderen met shampoo

Gebruik shampoo niet alleen om je haar schoon te maken, maar ook je zetel! Een klodder shampoo is al voldoende. Masseer het in op de plek van de vlek totdat het gaat schuimen. Verwijder daarna de shampoo door met een absorberende droge doek over het oppervlak te gaan. Het voordeel van deze truc: iedereen heeft wel shampoo in huis, dus bij haastige spoed is dit je redding.

Een echte lifesaver: baking soda

Niet per se de beste optie voor hardnekkige vlekken, maar je witte zetel kan er wel een flinke oppepper van krijgen. Vul een emmer met lauwwarm water en doe daar een flinke schep baking soda bij. Dompel een doek in het mengsel en maak daarmee de lichte bank schoon. Dep daarna de bank droog met een doek.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Dit kun je allemaal schoonmaken met baking soda

Melk is goed voor… je zetel!

Een inktvlek is zo gemaakt op de zetel (zeker als je kinderen hebt). Maar geen zorgen, een beetje melk kan wonderen verrichten. In melk zit namelijk vet en dit laat de inktvlek zo verdwijnen. Doordrenk een doek met melk en dep hiermee op de inktvlek. Kies bij voorkeur voor volle melk, hier zit het meeste vet in. Hierna kun je de zetel schoonmaken met een droge doek.

Shop de mooiste witte banken

Lees verder onder de advertentie

Lees ook deze handige schoonmaaktips

beeld vtwonen Beeld

schoonmaken 10 dingen die je kunt schoonmaken met scheerschuim

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

schoonmaken Messing schoonmaken? 4x zo blinkt het weer als nieuw

beeld vtwonen Beeld

badkamer Handdoeken mooi én zacht houden: dit is hoe je ze wast

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

schoonmaken Stinkend doucheputje? Zo kom je er vanaf

Bron: beeld: vtwonen 09 | styling Liza Wassenaar | fotografie Alexander van Berge | assistentie Kula Isabelle van den Broek

Lees verder onder de advertentie