Een witte zetel vol vlekken? Zo maak je hem schoon

beeld vtwonen Beeld

De zetel is voor velen de fijnste plek in huis en heeft daarom vaak twee belangrijke eisen: hij moet lekker zitten én hij moet mooi zijn. En dat bovendien ook blijven. Daarom is het handig om te weten hoe je omgaat met ongelukjes. Want dat er op een gegeven moment vlekken op de zetel komen, dat is onvermijdelijk. Gelukkig is een witte zetel schoonmaken helemaal niet moeilijk.

Lees verder onder de advertentie

Wit, witter, witst

O zo mooi, een witte zetel. Maar ook gevaarlijk. Want op wit zie je alles, dus ook die vervelende vlek. Waar een donkergrijze zetel sommige vlekken nog wel kan ‘opvangen’, zul je bij lichte kleuren toch echt met grover geschut aan moeten komen.

Shampoo

Gebruik shampoo niet alleen om je haar schoon te maken, maar ook je zetel! Een klodder shampoo is al voldoende. Masseer het in op de plek van de vlek totdat het gaat schuimen. Verwijder daarna de shampoo door met een absorberende droge doek over het oppervlak te gaan. Het voordeel van deze truc: iedereen heeft wel shampoo in huis, dus bij haastige spoed is dit je redding.

Een echte lifesaver: baking soda

Niet per se de beste optie voor hardnekkige vlekken, maar je witte zetel kan er wel een flinke oppepper van krijgen. Maak een sopje en doe daar een flinke schep baking soda bij. Dompel een doek om in het mengsel en maak daarmee je zetel schoon. Dep daarna de zetel droog met een doek.

Lees verder onder de advertentie

Benieuwd wat je nog meer kunt schoonmaken met baking soda? Lees het hier.

Melk is goed voor…

Je zetel! Een inktvlek is zo gemaakt op de zetel (zeker als je kinderen hebt). Maar geen zorgen, een beetje melk kan wonderen verrichten. In melk zit namelijk vet en dit laat de inktvlek zo verdwijnen. Doordrenk een doek met melk en dep hiermee op de inktvlek. Kies bij voorkeur voor volle melk, hier zit het meeste vet in. Hierna kun je de zetel schoonmaken met een droge doek.

Shop de mooiste witte zetels…

Lees verder onder de advertentie

Bron: beeld: styling Carlein Kieboom , fotografie Barbara Kieboom