Dit zijn de voordelen van een warmtedeken

beeld vtwonen Beeld

Misschien gaf je voorheen ietwat beschamend toe dat je een elektrische deken op je bed had liggen, (want: alleen voor ouderen toch?). Inmiddels heeft deze een ware upgrade gekregen qua aanzien. Dat je er ook nog eens mee bezuinigt op de energiekosten is een hele fijne bijkomstigheid. Zet ‘m zo’n twintig minuten voor je gaat slapen aan en je slaapt als een roos.

Lees verder onder de advertentie

When it’s cold outside

Nadat we dit jaar extra lang konden genieten van een indian summer is de tijd van koude nachten nu toch echt aangebroken. Een warmtedeken is dan de perfecte oplossing: je legt deze in je bed en zet ‘m aan voor je gaat slapen. Je koopt ze tegenwoordig ook in de vorm van een plaid. Heerlijk voor de echte koukleumen onder ons en ook nog eens goed voor de gezondheid. Wat maakt een warmtedeken nu verder nog zo populair?

1. Het bespaart geld

Ideaal in deze tijd: met een warmtedeken bespaar je flink op de energiekosten. Wanneer je ‘m aanzet voor je gaat slapen, stap je in een heerlijk warm bed en gedurende de nacht kun je de verwarming een stuk lager zetten. Dit kan behoorlijk voordelig zijn voor de energierekening. Jaarlijks kun je hierdoor zo’n 10% of meer besparen.

LEES OOK
Bespaar op je energiekosten: hier kun je de mooiste plaid kopen

Lees verder onder de advertentie

2. Het helpt tegen de allergieën

Huisstofmijten: je moet er niet teveel over nadenken, maar deze onzichtbare ‘huismijten’ – welke zich graag nestelen in je bed – zijn dol op vochtigheid in dekens. Goed dus om dit zoveel mogelijk te voorkomen. Een warmtedeken kan dan uitkomst bieden. Deze vermindert namelijk de vochtigheid waardoor huisstofmijten niet in de buurt willen komen. Wie allergisch is, heeft aan zo’n verwarmde deken dus een goede. En als je van een goede hygiëne houdt, trouwens ook.

LEES OOK
Met deze 3 alternatieven blijft je verwarming langer uit

3. Het is goed voor je gezondheid

Patiënten met bijvoorbeeld artritis of fibromyalgie hebben vaak last van chronische pijn, stijfheid en vermoeidheid. Het is niet heel verrassend dat dit slaapproblemen oplevert, iets waar niemand op zit te wachten. Een warmtedeken kan hierbij helpen: de warmte vergroot namelijk de bloedstroom waardoor het bloed sneller door je hele lichaam wordt gepompt. Hierdoor krijgen spieren de ontspanning die ze nodig hebben met als resultaat: een fijnere nachtrust.

Lees verder onder de advertentie

4. Slapen in je eigen gewenste temperatuur

Ben jij een echte koukleum maar slaapt je partner de hele winter prima onder een zomerdekbed? Met een warmtedeken maakt dit niet uit. Jij ligt dan heerlijk op een verwarmde deken en je vriend of vriendin heeft hier geen ‘last’ van. Er zijn ook warmtedekens waar je twee verschillende temperaturen kunt instellen. Hierdoor zal bekvechten over de juiste temperatuur in bed – of de hoeveelheid dekens – voortaan tot het verleden behoren!

Lees meer over bespaartips

beeld vtwonen Beeld

Duurzaam ”Duurzaam wonen is eenvoudiger dan je denkt”

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Duurzaam 6 belangrijke voordelen van een kokendwaterkraan in de keuken

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Wooninspiratie Dit is hoeveel geld je bespaart als je de was buiten laat drogen

beeld vtwonen Beeld

Creëer je droomhuis met Liza Marianne en Fietje

Lees verder onder de advertentie

Bron: beeld: vtwonen 11-2019 | styling Kim van Rossenberg | fotografie Ernie Enkelaar