Deze items hebben hun looks te danken aan schelpen

Sint-jacobsschelpen (bellatio.nl). Porseleinverf (pipoos.com). Cocktailglazen (hkliving.nl). Goudkleurige coupe (hm.com). Verzilverde champagnekoeler en halfronde tafel beide (prinsheerlijkantiek.nl). Tule (boerenbonthal.nl). Beeld

Het strand ligt vol met schelpen met de meest artistieke lijnen en contouren. En deze vormen schitteren nét zo mooi in ons interieur als op het strand. Schelpen zorgen voor fijne sea vibes in huis. Pak je wensenlijst er alvast bij, want deze items hebben hun looks te danken aan schelpen.

Lees verder onder de advertentie

Vazen

De zee vormt één grote inspiratiebron, ook voor deze artistieke vazen. Zo heeft de crèmekleurige vaas van Ferm Living haar vorm te danken aan de nautilusschelp en lijkt de vaas van HKliving met een beetje fantasie op een stuk koraal. Met een paar groene takken of kleurrijke bloemen doen deze vazen de hele kamer opbloeien.

Kussens

We hebben van kussens nooit genoeg. In de vorm van een schelp of met een opdruk van parels en kralen zorgen ze voor bohemian vibes in de woon- en slaapkamer. Vooral in combinatie met fluwelen stoffen en opvallende kleuren. En wanneer het in de winter toch iets te boho wordt, berg je ze gewoon op en haal je ze in de zomer weer tevoorschijn.

Lees verder onder de advertentie

Accessoires

De wijde mantel en hartschelp zijn van nature al parels om naar te kijken. Niet zo gek dat zoveel accessoires de vorm van deze schelpen met trots dragen. Zo’n schaaltje voor sieraden of houder voor kaarten staan overal prachtig. Alsof ze rechtstreeks uit de zee zijn gevist en in een potje met goud zijn gedompeld.

Lees verder onder de advertentie

Lampen

Op een nachtkastje, boven je bureau of aan de muur: deze lampen zorgen het hele jaar door voor een strandgevoel. De lichtgevende schelpen doen denken aan een warme zonsondergang aan het strand. Dromeriger kan het niet, toch? Tip: de wandlamp van Goodnight Light kan ook gebruikt worden als tafellamp.

Lees ook

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

binnenkijken Binnenkijken in een elegant familiehuis in Normandië

beeld vtwonen Beeld

20230117 TWEEDEKANS RUBRIEK

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Inrichting-styling Ergonomische keuken: de beste werkhoogte en efficiënte indeling

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

diy Do it yourself: verweerde spiegel met vintage look

Bron: Beeld: Styling Cleo Scheulderman | Fotografie Jeroen van der Spek