De villa uit Downton Abbey: A New Era is te boeken voor een overnachting

beeld vtwonen Beeld

Met zijn indrukwekkende Bella Epoque-gevel van elegante witte zuilen, romantische balkons, tropische tuin en uitzicht op de Middellandse Zee. Heb je je altijd al willen wanen in de luxe van de jaren 20 die de film ‘Downton Abbey: A New Era’ te bieden heeft? De imposante Villa Rocabella die in de tweede Downton Abbey-film een prominente rol speelt, is te boeken voor een overnachting. Droom je met ons mee?

Lees verder onder de advertentie

Downton Abbey: The New Era

Dompel jezelf onder in het jaar 1928 met de film Downton Abbey: The New Era. Downton Abbey is een Brits kostuumdrama dat de standsverschillen in de jaren 1912 tot 1926 in een Engels landhuis behandelt op het landgoed ‘Downton Abbey’ (oorspronkelijk op de locatie Highclere Castle). Van 2010 tot en met 2015 werd Downton Abbey als televisieserie uitgezonden en in 2019 kwam de gelijknamige bioscoopfilm uit. The New Era is op 28 april 2022 uitgebracht. De film geeft al een aardig kijkje in de villa, maar met deze foto’s kun je nog eens extra wegdromen zonder dat het beeld verspringt. De marmeren gangen, witte pilaren en hoge plafonds: het is een plaatje om naar te kijken. Het goede nieuws is dat je zelf een overnachting kunt boeken en even kunt leven zoals Lady Edith.

Droomverblijf

Villa Rocabella is gebouwd door de Deense architect Hans-Georg Tersling aan het einde van de 19e eeuw. De villa is eigendom van Franse multimiljonair Jean-Baptiste Rudelle. In het jaar 2000 is het huis gerenoveerd onder leiding van architect Patrice Nourissat en sindsdien is de villa nog eleganter en comfortabel geworden. Ook is iedere kamer anders gedecoreerd, waardoor iedere gast zich in een andere unieke wereld begeeft. Kijk vanaf het balkon uit op de tropische tuinen en Middellandse Zee of neem plaats in de comfortabele zithoek in de kapel met royale ramen. Waar je je ook bevindt op het terrein, het zal ongetwijfeld een romantische getaway zijn om nooit te vergeten.

Verschillende verblijven

Op het terrein staan in totaal drie huizen, waar 42 gasten kunnen worden ontvangen. De villa kan in zijn geheel worden gehuurd, voor bijvoorbeeld een bruiloft of ander groot feest, of per kamer. Nu luidt de vraag: wie zal de rest van je Downton Abbey-cast vormen? Want het zal je zeker niet verbazen dat er een aardig prijskaartje aan een verblijf hangt.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Binnenkijken in een 19e-eeuws appartement in Parijs

All-inclusive activiteiten

Bij villa Rocabella is alles inbegrepen. Van maaltijden tot diverse water- en landactiviteiten. Ja, je leest het goed. Rocabella heeft een eigen centrum gewijd aan wateractiviteiten: van suppen tot een relaxte boottocht. Voor bezoekers is er een gastmanager aanwezig die het verblijf zo aangenaam en comfortabel mogelijk maakt. Ook biedt het hotel genoeg mogelijkheden om heerlijk te ontspannen. Kom tot rust tijdens de yogalessen, ga mediteren of geniet van een fijne massage. Zin in een lunch, borrel of diner? Dan staat er een Franse chef-kok voor je klaar die de sterren van de hemel kookt. Ook is er een butler, barman en huishoudster tot je beschikking.

Bekijk hier meer van Rocabella

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Binnenkijken in villa Balbiano uit de film House of Gucci

Bron: Beeld: Villa Rocabella via Booking.com