Citytrip: rondje Rotterdam

beeld vtwonen Beeld

In New York aan de Maas bruist het van de creatieve hotspots, mooie eetadressen en hippe koffietentjes. Hier moet je zijn! Met vtwonen 04-2019 kom je op de 50 beste plekken van Rotterdam. We lichten 22 hotspots uit die je niet mag missen.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Wat is waar te vinden?

  • Rotterdam Centrum, the usual
  • De Mauritsweg en de Nieuwe Binnenweg lijken groot en ongezellig, maar zoom in en je vindt de meest creatieve adressen
  • Pannekoekstraat, de succes-verzekerd-winkelstraat
  • Hoogkwartier met one stop shop Het Industriegebouw als epicentrum
  • Kop van Zuid en Katendrecht met de Fenix Food Factory, een verzameling leuks aan het Deliplein en het iconische Hotel New York
  • Noord en Het Oude Noorden: de originele (uit)hoek
  • Hofbogen, winkel- en horecagebied in het voormalige metrostation Hofplein
  • Delfshaven: hallo Euromast! Hallo Het Park!

Eén kopje koffie

Rotterdams fijnste koffiezaak moet Hopper zijn. Er is een locatie in Noord en een in het centrum. Nieuw en voor koffieconnaisseurs nu al onmisbaar is Harvest Coffee Brewers, opgezet door de Nederlands kampioen barista. Zoet haal je in Noord bij Lof der Zoetheid en Koek & Pan is een kleine bakkerswinkel die zijn gasten sinds dag één naar binnen zuigt.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Shop till you drop

Kledingzaak Mostert & Van Leeuwen is al jaren een icoon onder modeliefhebbers; opvallende kleding- en accessoireskeuzes aan beide kanten van de straat. Kleurrijke kleding vind je bij Ou. Boutique Stories, en het derde Servies: een winkel bomvol ouderwets servies.

Ook leuk: een citytrip naar Marrakech!

Lees verder onder de advertentie

Brunch & Lunch

Uitgebreid lunchen kan bij Lilith aan de Nieuwe Binnenweg: bij de jonge, tikkeltje alternatieve zaak (met een gezellig terras waar het lang zonnig is) eet je stevige stapels pannenkoeken en mollige ‘eggs benny’. In het Oude Noorden is het bij eettententje Wes al leuk voordat je binnen bent, met dank aan het gezellige terras. Niet aanschuiven bij de aantrekkelijke groen-industriële zaak is geen optie, zeker niet wanneer je er een vega- of veganistische levensstijl op nahoudt. Op Het Dak zit verstopt op het Schieblock.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Alles onder een dak

Ineens was het er: Het Industriegebouw in het Hoogkwartier van Rotterdam. Oké, het gebouw was er al, maar in no time werd het een culi hotspot. Een van de eerste zaken die het complex betrok, was pizza-plus-restaurant Old Scuola. Een andere one stop shop is de Fenix Food Factory op Katendrecht, van een verzameling jonge, Rotterdamse food-ondernemers die op z’n Berlijns hun gezamenlijke markthal openden. Op de kopse kant van de loods zit Posse; de ultieme plek voor de luie zaterdagochtend.

Apero

Kaapse Maria aan de Mauritsweg is je pitstop voor een biertje. De bierbrouwers van het gelijknamige label hadden al een locatie op de Kop van Zuid, maar wilden ook in de binnenstad hun ideeën over wat smaakvol bourgondisch is aan de man te brengen. Beneden zijn de bieren van de tap en boven in het herenhuis valt het daglicht prachtig naar binnen. Geen bier? Op het menu staan ook cocktails en zelfgemaakte limonades van Stirr, een cocktailbar verderop in de straat. Met dank aan de ruime opzet van de zaak met de bar als centraal punt, het grote terras, de ruime selectie craft bieren wordt de vrijdagmiddagapero het best gevierd bij De Gele Kanarie.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Aan tafel!

Een van de meest spraakmakende nieuwkomers van dit jaar is restaurant Dumbo. Het is het best te omschrijven als cool, qua looks maar vooral omdat de zaak een brug weet te slaan tussen de vegan-trend en de verstokte carnivoor. Ook vegan restaurant Gare du Nord is een aanrader, net als even verderop Restaurant de Jong van chef Jim de Jong. In het sober maar smaakvol ingerichte restaurant geniet je van een originele keuken. Het is eten wat de pot schaft, al mag je wel kiezen tussen mét of zonder vlees.

Slaaplekker!

Wie (nog) niet in Rotterdam woont, maar wel wil oefenen: hostel Ani & Haakien, een creatief logeeradres op struikelafstand van het Centraal Station. Vooral geliefd bij backpackers met a) een klein budget en b) de drang en zin om nieuwe mensen te ontmoeten. Ook het klassieke Hotel New York blijft fantastisch. Niet in het minst vanwege de locatie op de Kop van Zuid (het gebouw was ooit de plek waar de Holland Amerika Lijn aanmeerde). De kamers zijn heerlijk en een zondagse sea food lunch in het restaurant is een must. Mocht je op een warme zomerdag naar Rotterdam gaan, reserveer dan een kamer op de SS Rotterdam. Een schip met geweldig zwembad op het dek, ook voor niet gasten toegankelijk.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Barts Boekje

Maartje Diepstraten en haar team spotten de leukste & nieuwste adressen voor Barts Boekje, een up-to-date adressensite. En nu dus ook voor vtwonen! Volg haar op Instagram of bartsboekje.com.

Bekijk hier alle hotspots!

Lees verder onder de advertentie

Fotografie en tekst Maartje Diepstraten