vt ♥ Marrakech

beeld vtwonen Beeld

Een citytrip naar Marrakech zet al je zintuigen op scherp. Laat je verleiden door de intense kleuren en geuren van de oude stad, ontdek hippe hotspots en geniet van een massage in de hammam. We lichten 10 plekjes uit die je niet mag missen.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

De oude stad

Als je naar Marrakech gaat, zal je merken dat je twee keer moet ‘landen’. De eerste keer met het vliegtuig, en de tweede keer als je je eerste stappen in de medina zet. Alles in deze Oude Stad is overweldigend. De geuren, kleuren, geluiden en de drukte. De straten en steegjes zijn smal, scooters schieten rakelings voorbij, terwijl een ezel de weg verspert. Ambachtslieden in traditionele djellaba’s proberen hun producten te verkopen en de terracotta gevels zijn bedekt met rijen Berberse tapijten in diepe kleuren en uitbundige dessins. De medina is de plek voor de soek (markt) maar ook voor hippe adresjes, vaak met een Marokkaans-Franse sfeer.

  • Begin je dag met een verse omelet bij Atay Café in een hippe sfeer en voor een zacht prijsje.
  • Lekker en gezond eten doe je op het fijne dakterras van Nomad.
  • Bezoek, mini-winkelcentrum, Souk Cherifa en bewonder kraampjes met een mengelmoes aan spullen, zoals groen glaswerk en hamamdoeken.
  • Shop, eet en relax bij conceptstore Max & Jan.
Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

De markt

Neem je allergrootste koffer mee en houd hem zeker half leeg, want de half-overdekte Arabische markt is een waar shopwalhalla. De soek is het kloppend hart van de medina, waar de steegjes almaar nauwer worden en de bamboe daken een mysterieuze schemering over de onverharde straten werpen. Hier brengt een explosie van kleuren, geuren en geluiden je in lichte ‘trance’. Haast hebben heeft geen zin. Laat je rustig meevoeren door de massa langs de eindeloze rij kraampjes vol handelsgoederen.

  • Geniet van een heerlijke hamambehandeling of een massage bij Pure Bliss Spa.
  • Ervaar de unieke mix van Franse finesse en Marokkaanse intensiteit bij Le Jardin.
Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

De nieuwe stad

Helemaal nieuw kun je het niet noemen, maar in vergelijking tot de medina is dit deel van Marrakech piepjong. Het werd omstreeks 1920 door de Franse kolonisten gebouwd. Nog steeds wonen hier veel Fransen en door de wereldwijde populariteit van Marrakech hebben zich hier veel andere nationaliteiten bij gevoegd. Dit levert een flink aantal boetiekjes, cafés, kunstgaleries en restaurants op waar het beste van verschillende culturen samenkomt. Vooral de wijkjes Guéliz en Lazahia zijn populair.

  • Bewonder Haute Couture in Musée Yves Saint Laurent en zie hoe de modeontwerper zijn gevoel voor kleur in Marokko vond.
  • Drink na een dag shoppen een heerlijk glas wijn bij Grand Café de la Poste.
  • Eet heerlijke salades op het schaduwrijke terras van 33 Rue Majorelle.
  • Een beetje Australië in Marokko, restaurant +61 combineert beide keukens.
Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Bij vtwonen zijn we gek op verrassende lifestyle-adressen. Iedere maand verklappen we onze favorieten in het blad. En hoera: een selectie van de allerleukste lees je hier online.

Lees verder onder de advertentie

Fotografie Denise Keus