7x onmisbare accessoires voor de wasruimte

Of je nu wel of niet gelukkig wordt van wassen, met de juiste accessoires wordt een wasje draaien voor iedereen aangenamer. Van wasmanden tot spiegels: deze 7 accessoires zijn onmisbaar in elk washok.

wasmachine in kast
hoge kast met twee wasmachines in de bijkeuken

1. Wasmanden

Je verwacht het waarschijnlijk al: wasmanden horen thuis in een wasruimte. Maar in plaats van wasmanden, kun je ook voor opbergmanden kiezen om je was in te verzamelen. Schaf in ieder geval drie manden aan: een voor de gekleurde-, een voor de witte- en een voor de donkere was. Dat scheelt een hoop tijd en uitzoekwerk tijdens je wasdag. Een paar extra manden voor nat wasgoed uit de wasmachine en wasgoed uit de droger zijn ook ideaal. Wil je zelf je wasmanden maken? Dat kan met behulp van dit stappenplan

2. Glazen potten

Een washok kan snel rommelig worden, met al die rondslingerende knijpers, flessen wasmiddel en wasgoed. Influencer Allison Bickerstaff bedacht een handige oplossing voor in haar wasruimte: wandplanken met daarop opbergmanden en glazen opbergpotten die ze inzet als opbergplek voor knijpers en waspoeder. Praktisch én stijlvol. 

3. Vloerkleed

Een vloerkleed is vaak een verbindende factor in een ruimte en kan ook goed ingezet worden in een wasruimte. Denk goed na over het materiaal. Jute is bijvoorbeeld een fijne optie, omdat het niet zo besmettelijk is en je het gemakkelijk schoonmaakt. Je kunt ook kiezen voor een rond vloerkleed. Wist je dat rond op dit moment de populairste vorm is voor een vloerkleed? In plaats van een vloerkleed kan een badmat natuurlijk ook. Het voordeel daarvan is dat een badmat heerlijk zacht is en voor nóg meer comfort zorgt tijdens het wassen.

4. Wandrek

4. De vierde onmisbare accessoire is een wandrek. Om je handdoeken aan op te hangen, of net als Allison een paar kledinghangers. Ben je nog op zoek naar een handdoekenrek? Dit handdoekenrek van Sostrene Grene is gemaakt van bamboe en heeft daardoor een natuurlijke uitstraling. 

5. Spiegel 

Niet alle wasruimtes zijn groot en dan komt een spiegel goed van pas, omdat het een ruimte optisch groter laat lijken. Naast dat een spiegel praktisch is, kan het ook een stijlvolle toevoeging zijn aan je wasruimte. Je hebt spiegels in unieke vormen, kleuren en zelfs met opstaande rand om iets kleins in op te bergen. Shop ze hieronder:

6. Droogrek

Een droogrek neemt vaak veel ruimte in en is ook niet altijd moeders mooiste. Een andere optie: een wanddroogrek. Of kies voor drooglijnen, deze trek je pas uit op het moment dat je ze nodig hebt. Je kunt ook zelf een wasrek maken. Een mooi voorbeeld daarvan is deze DIY.  

7. Geurstokjes 

Tot slot is een fijne geur ook prettig in een wasruimte, vooral als er nogal wat vuile was rondslingert. Kies voor een frisse geur voor het echte spa-gevoel. Onze favoriete merken? Onder andere Marie Stella Maris en Aquanova. Maar dit stijlvolle potje van HKliving mag er ook wezen. De geursticks in het potje gaan ongeveer vier maanden mee, je kunt dus voorlopig vooruit.

LEES OOK
Makkelijker wasjes draaien: een wasruimte inrichten doe je zo

nog meer: Wooninspiratie