4x decoratie-idee: pure en serene kerstsfeer

beeld vtwonen Beeld

Voor een feestelijk kersthuis geldt niet altijd more is more. Een paar dennenappels, mossige takken en ingetogen decoraties zeggen vaak al genoeg. We nemen een kijkje bij Ontwerper Kristina Dam in Kopenhagen, wiens huis een serene kerstsfeer ademt met veel groen en natuurlijke materialen.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

1. Ingetogen boom

De kerstboom hoeft niet altijd tot aan het plafond te reiken. Een kleine, ingetogen boom zegt soms al genoeg: het groen, de juten mand en feestelijke pakjes zorgen hier voor een serene kerstsfeer. Hang in de boom een paar ornamenten van hout, zelfgemaakte papieren decoraties of vilten kerstballen in vergrijsde tinten om het af te maken.

2. Uit de natuur

De mooiste decoratie is gewoon in de natuur te vinden. Dus doe een jas aan, das om, handschoenen aan en ga naar het bos. Een duik in de achtertuin kan natuurlijk ook. Tuinschaar in de aanslag en knippen maar: van kerstige hulst tot kale takken waaraan alleen nog wat dennenappels bungelen en mooi bemost hout.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

3. Groene mix

Naast een dennenboom doen ook groene planten en items van natuurlijke materialen het goed met kerst. Mix het groen met touw, raffia en jute manden. Het zit ’m in de combinatie van tint en textuur: enerzijds zacht, anderzijds levendig. Zo kan zelfs een subtropische plant onderdeel van het kersttafereel worden.

4. Groeperen

Decoraties moeten niet afleiden bij binnenkomst, maar juist zorgen voor een serene kerstsfeer. Maak hier en daar groepen en weef door het hele huis subtiele kerstversieringen. Groepeer kerstdecoraties en onalledaagse, zelfgemaakte items en mix vormen en materialen voor een spannend geheel.

Zo style je een Scandinavisch kersthuis met witte en nude tinten.

Lees verder onder de advertentie

Shop de stijl…

Bron: Styling en tekst Pia Olsen | Fotografie Stine Christiansen | Tekstbewerking Christine van der Hoff