Er was eens een Scandinavische kerst

Tafel (Combitex). Oude spijlenstoelen, glazen vaas (De Weldaad). Moderne spijlenstoelen van Hay (Mobilia). Metalen stoel Tolix (Neef Louis). Linnen laken als tafelkleed 250×290 cm van La Fabbrica del Lino (Fich Home). Servies (Pottenbakkerij Anouk). Bestek, kanten kleedjes gebruikt als slinger (Jolandelijk). Glazen met stip, glazen kristal, glazen karaf, glazen kandelaars, witte papieren kerstdecoratie, lichtsnoer aan tak (Nijhof). Kaarsen (Hema). Daybed, slinger van geknipt papier, gebreid kussen, schapenvacht, vloerkleed van Private (Sukha). Kussen silver, coated linnen 45×60 cm (Mrs. Me). Wall & Decò behang Stucco (De Ru). Beeld

Er was eens een Scandinavische kerst: een sprookjeslandschap van witten, nude tinten en hier en daar een kantje of een zilveren glans. De sfeer is poëtisch, maar wel met een mooi rafelrandje.

Lees verder onder de advertentie

Winters tafelen

Het kerstontbijt of oud en nieuw diner wordt extra feestelijk met een slinger van geknipt papier en een lijn vol antieke kanten kleedjes. Een wit gespoten olijftak en een grote tak uit het bos behangen met een lichtsnoer maken het gevoel van een Scandinavische kerst compleet.

White X-mas

Deze zwevende kerstboom zou niet misstaan in een winters sprookjesboek. Versier de boom met spuitsneeuw voor een winters effect en bevestig hem met touw aan het plafond, waardoor hij los komt van de grond. Voor een luchtiger effect snoei je flink wat takken weg. Zo krijgen de kerstornamenten alle ruimte om te shinen.

Schapenkrukje (Pols Potten). Stoel (Fens Décor). Roze bankje (Combitex). Schapenvacht, vloer-kleed van Private, roze gebreide sjaal (Sukha). Papieren ornamenten en kerstversiering (Madam Stoltz). Fluffy kerstverlichting 30 ledlampjes 3m (Nijhof). Beeld
Vintage tafelkleed (Laura Dols). Servies klein bordje, servies groot bord, bloem van aardewerk (Pottenbakkerij Anouk). Servet La Fabbrica del Lino in kleur poeder (Fich Home). Bestek (Jolandelijk). Textielverf (Vlieger). Beeld

Sneeuwwitje

De sneeuwwitte feesttafel krijgt karakter door een wit servies met een mooie structuur aan de rand. Geef het vintage damasten tafelkleed een winterse uitstraling door er met textielverf zilveren cirkeltjes als kleine sneeuwballen op te tamponneren. Neem als mal de binnenkant van een rolletje plakband, of knip een cirkel uit karton.

Lees verder onder de advertentie

Jingle bells

Zelf kerstdecoraties maken geeft veel voldoening. Dit fragiele exemplaar is gemaakt van ijzerdraad, stukjes kant, kleine belletjes en als detail en final touch een roze lint. Zo’n minimalistische decoratie is perfect voor een Scandinavische kerst.

beeld vtwonen Beeld

€29.95 €26.99 Urban Nature Culture Batroun Sierkussen 30 x 50 cm

Lees verder onder de advertentie

€89.95 €75.00 Cinderella Uni Katoensatijn Dekbedovertrek 200 x 200/220 cm – Wit

Night before Christmas

Donkere dagen vragen om warme materialen en gedempt licht: hoe meer wollen kussens en dekens hoe beter! Een met reepjes tule verfraaid lichtsnoer zorgt voor extra sfeer. En hang je feestjurk eens op in de kamer: die is té mooi om niet gezien te worden.

Rafelige ruches

Deze home made slingers zijn zó mooi dat ze na de feestdagen mogen blijven hangen. Scheur verschillende tinten stof in repen en knoop die aan een lange strook stof of een mooi satijnen lint. Ook sfeervol voor boven de tafel!

Lees verder onder de advertentie

Let it snow

Met deze handgemaakte sneeuwvlokken hoef je niet meer op een witte kerst te hopen. Knip ze uit papier en hang ze aan een witgeverfde tak met zelfgemaakte blaadjes. Natuurlijk kun je ook een bestaande tak wit spuiten. Plak er ook een paar tegen het raam: door het tulen gordijntje lijkt het net of het echt sneeuwt.

beeld vtwonen Beeld
Tafel 220×62 cm (De Weldaad). Zilveren flesvaas, glaasjes, kandelaar (Nijhof). Servies: schaal, potje met deksel (Pottenbakkerij Anouk). Tule stof voor het raam Sunrid (Ikea). Papieren ster (Madam Stoltz). Sneeuwsterren op het raam en aan de tak zijn zelf geknipt van papier. Beeld

Meer feestelijke interieurtips? Zo style je een witte kerst.

Shop in de kerststijl van…

Lees verder onder de advertentie

Bron: vtwonen kerstspecial december 2013 | Fotografie Alexander van Berge | Styling Cleo Scheulderman