3x kindvriendelijk (en toch mooi) wonen

Of je nu wilt of niet: met kleine kinderen moet je vaak wat water bij de wijn doen op stylinggebied. Allereerst natuurlijk voor de veiligheid van de kleinsten in huis, maar om ook zelf niet in de stress te schieten bij elke vlek. En dan gaat praktisch voor die beeldschone designaankoop. Maar er is zeker ook een tussenweg die helemaal niet gewoontjes hoeft te zijn. Zo kun je mooi én kindvriendelijk wonen.

vtwonen 2-2020 | DIY traphekje fietsje trampoline veilig | kindvriendelijk wonen
Dit beeld is gemaakt met artikelen uit de shop vtwonen.nl Wandvaasje reageerbuis, set van 2, kruk Soft Edge 70 van Hay, ronde messing spiegel Darkly (vtwonen.nl).

Rond en zacht

Bof jij even met de nieuwste curvy-trend! Alles wat zachte en ronde vormen heeft, is tegenwoordig hartstikke hip. Die golvende lijnen hebben een enorm voordeel met rondrennende kinderen in huis: een botsing komt een stuk minder hard aan dan een aanvaring met een hoekige tafel. Bovendien kunnen die lelijke siliconen hoekbeschermers ook in de verpakking blijven. Ideaal.

DIY design traphekje

Met trappen én avontuurlijke peuters in huis houd je je hart voortdurend vast. Omdat je niet ook nog ogen in je achterhoofd hebt, kun je eenvoudigweg niet elk ongelukje voorkomen, maar een traphekje is wel een ontzettend handig hulp. Vaak zijn de kant-en-klare hekjes niet heel stylish, maar gelukkig heeft het vtwonen klusduo Kim en Richard daar iets op gevonden.

Zij ontwierpen samen een DIY traphekje van hout dat niet alleen mooi is, maar ook handig, omdat je hem op maat kunt maken. Zij maakten het hekje van Fins underlayment, maar je kunt natuurlijk een houtsoort kiezen die het beste bij jouw meubels of vloer past. Zo is kindvriendelijk wonen helemaal niet zo’n ramp.

Geen-stress-vloer

Een vloer waar je geen omkijken naar hebt, op welke plek in huis ie ook ligt? Dan ben je bij laminaat, PVC of het duurzame Novilon aan het juiste adres. Of het nu het fruithapje of jouw glas wijn is dat op de vloer terecht is gekomen, met een natte doek is het zo weer weg. Het zijn alle drie onverwoestbare, kindvriendelijke en mooie vloeren die niet onder doen voor een echte houten of betonnen vloer. En vlak het geluiddempende karakter van een Novilon vloer niet uit, perfect voor een druk huishouden.

MEER LEZEN
Dit heb je echt nodig voor de babykamer

nog meer: Wooninspiratie