Marmeren meubels combineren met andere materialen, zó doe je dat

beeld vtwonen Beeld

Marmer is niet meer weg te denken uit ons interieur. Het is prachtig, staat rijk, voelt gezellig en kan in bijna iedere woonstijl geïntegreerd worden. Je moet alleen even weten hóe je het combineert met andere materialen. Wij zochten het voor je uit.

Lees verder onder de advertentie

Combineren met andere materialen

Marmer is een echte eyecatcher, maar tegelijkertijd heeft het een rustige uitstraling. Daardoor laat het zich goed combineren. Wel is het belangrijk dat je kiest voor de juiste materialen om het mee te combineren. Zo doet je dat!

Wat is marmer?

Marmer is een natuursteen dat al sinds jaar en dag verwerkt wordt in het interieur. In de Baroktijd werd het al gebruikt voor bijvoorbeeld trappen en tafelbladen. Je ziet het dan ook vaak terug in gebouwen en kunstwerken. Denk maar aan het Paleis van Versailles in Frankrijk en de Taj Mahal in India. Het is een omgevormde kalksteen die verkrijgbaar is in allerlei variaties en kleuren.

LEES OOK
Chic en tijdloos: zo verwerk je natuursteen in het interieur

Lees verder onder de advertentie

Hoe combineer je het?

Marmer is een natuurproduct, dus het geeft een bepaalde sfeer in huis. Toch kan het voorkomen dat het wat kil lijkt. Een goede mix van materialen is daarom key als je de steen in huis haalt.

 1. Hout
  Combineren met hout is een topidee. Je combineert zo koude materialen (de marmer) met warme materialen (het hout). Ga voor een marmeren tafel op een houten vloer of houd het kleiner door op een houten tafel een mooi kaarsenplateau neer te zetten van marmer. Het is een gegarandeerd succes en geeft een chique en tijdloze uitstraling.
 2. Metaal
  Ook koele materialen laten zich goed met elkaar combineren. Ga bijvoorbeeld voor een zwarte metalen tafel met een marmeren vaas. Het natuursteen geeft dan ineens warmte aan een industrieel interieur en toch blijf het strak. Bovendien komt het aderdesign in de marmer beter tot z’n recht als het gecombineerd wordt met strakke metalen vormen. Mooi!
 3. Wol
  Het koele natuursteen kun je warmer laten lijken door het te combineren met wol, schapenvachtjes en lekker dikke kussens. Geeft een hele luxe uitstraling, terwijl je ook meteen zin hebt om onder een kleedje te gaan liggen.
 4. Rotan
  Wie houdt er niet van rotan? En ook rotan laat zich perfect combineren met marmer. Wat dacht je van een rotan stoel met een marmeren bijzettafeltje?

LEES OOK
Altijd on trend: een marmeren salontafel

Lees verder onder de advertentie

Echt marmer of marmerlook?

Wil je een item voor altijd? Dan kun je het best investeren in echt marmer. Je hebt dan een echt uniek stuk in huis, want het is natuursteen en ieder stuk steen is weer anders. Maar er zitten ook voordelen aan marmerlook. Marmer is ontzettend zwaar, dus ‘even’ je interieur omgooien met echt marmeren meubels zit er niet bij. Daarnaast is marmerlook natuurlijk een stuk vriendelijker voor de portemonnee.

Marmer in je huis

Bron: vtwonen 11-2021 | styling Ilona Jongepier | fotografie Dana van Leeuwen

Lees verder onder de advertentie