Kunst op tafel: vazen vol schilderwerk zijn een oogstrelende hit

beeld vtwonen Beeld

Bloemen in een simpele glazen vaas of karaf plaatsen? Vanaf deze lente pak je het misschien anders aan. Vazen die ogen als een kunstwerk, maar tegelijkertijd praktisch zijn zijn namelijk in opmars. Voorzien van weelderige bloemen en patronen in alle kleuren van de regenboog.

Lees verder onder de advertentie

De kracht van bloemen

Bloemen op tafel doen wonderen. Het is een simpele manier om een ruimte leven in te blazen en tegelijkertijd op een betaalbare manier van wat kleur te voorzien. Bloemen stemmen de mens vrolijk en zijn geliefd door vrijwel iedereen. Het is niet voor niets dat mensen bij de verkoop van hun huis bijna steevast een grote bos in het zicht plaatsen.

Smaken verschillen

Kunst is alleen een stuk lastiger en meer persoonsgebonden. Wat de een mooi vindt, vindt de ander misschien minder of zelfs afschuwelijk. De laatste woontrend biedt eigenlijk voor ieder wat wils. Die slaat namelijk een mooie brug tussen kunst en bloemen. Zo is kunst op een toegankelijke manier in huis te halen én passend in veel interieurstijlen.

Kunstige vazen

Vazen waar schilderkunst op prijkt is namelijk een steeds groter wordende trend. Van aardewerk, met een rustiek randje, voorzien van de meest kleurrijke, handgeschilderde verfkunst: ze zijn op steeds meer plekken te krijgen. Je zou het kunnen zien als een laagdrempelig kunstwerk met hetzelfde laagdrempelige prijskaartje, waarmee je je huis gelijk een stijlvolle vrolijke noot geeft.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Zó zorg je ervoor dat tulpen langer rechtop blijven staan

Lees verder onder de advertentie

Kleurrijke statements

De kunstig beschilderde vazen zijn te krijgen in allerlei verschillende uitvoeringen. Van uitbundige bloemen op het keramiek tot simpelere motieven zoals strepen in één kleur, of diverse stippen uit dezelfde kleurenfamilie. Maar één ding hebben de vazen gemeen: ze maken stuk voor stuk een statement.

Lees verder onder de advertentie

Nieuwe vazentrend omarmen

Een simpele hoek leuk je met een beschilderde vaas vol bloemen erop én erin gemakkelijk op. Ook op een vrolijk gedekte eettafel met servies in meerdere kleuren, past een vrolijke vaas prima. Meer fan van minimalisme? Omarm deze trend dan ingetogener en ga voor een beschilderde variant met kleurrijk lijnenspel. Deze past ook goed in een design-woonstijl.

Wil je weten wat jouw woonstijl is, om zo de beste match bij jouw interieur te vinden? Doe dan de gemakkelijke woontest, waarmee je jouw stijl in een paar minuten ontdekt.

Bron: vtwonen 2011-05 | Fotografie Jeroen van der Spek | styling Fietje Bruijn

Lees verder onder de advertentie