Cadeau voor een wijnliefhebber? Wat dacht je hiervan?

Cadeau-inspiratie is altijd welkom. Is degene voor wie jij een cadeautje wilt kopen een echte wijnliefhebber? Dan is een van deze presentjes perfect om te geven!

vtwonen blog rachel | vintage wijnglazen met reliëf | cadeau voor wijnliefhebber

Cadeau voor wijnliefhebber kopen

Een cadeau kopen voor iemand kan nog best lastig zijn. Want wat heeft diegene al? Hoe kom je een beetje origineel voor de dag? En geef je wel iets waar iemand echt wat aan heeft? Als je zeker weet dat iemand een echte wijnliefhebber is, dan zijn deze cadeaus perfect.

LEES OOK
Get this party started! Onmisbare items voor een cocktailparty

1. Chique karaf

Een echte wijnliefhebber doe je een groot plezier met een chique karaf, zoals deze lila variant van Sissy-Boy. Niet alleen omdat een karaf leuk staat als je daar de wijn in doet, bij oude rode wijnen komt het ook de smaak van de wijn ten goede. Decanteren heet dat. Je giet dan de wijn in een karaf om de droesem – een soort losse stukjes – te scheiden van de wijn. Die droesem ontstaat tijdens het rijpen van een goede, oude, rode wijn.

2. Wijnrek

Is degene aan wie jij een cadeau gaat geven een fervent verzamelaar van wijn? Dan is een wijnrek een mooi cadeau. Een groot wijnrek voor aan de wand is een echte eyecatcher in het interieur. Daarnaast is de wijn schuin liggend neerleggen de beste manier om hem te bewaren. Zo voorkom je dat via minuscule openingen in de fles luchtdeeltjes naar binnen gaan en de wijn bederft.

3. Kaasplank

Wie wijn zegt, zegt kaas. Een goede kaas- of borrelplank mag dan ook niet ontbreken in het huis van een wijnliefhebber. Koop een luxe exemplaar van aardewerk of ga voor een meer basic variant en kleed hem aan met allerlei lekkere hapjes en kaasjes. Perfect cadeau voor de wijnliefhebber!

LEES OOK
Met deze tips blijven borrelplanken extra lang mooi


4. Wijnabonnement

Hoe leuk is het als je als wijnliefhebber iedere maand verschillende flessen kunt proberen? Leuk nieuws: er bestaan wijnabonnementen! Je kunt gaan voor een jaarabonnement, zo krijgt de ontvanger iedere maand voor een jaar lang een aantal flessen thuisgestuurd, maar er bestaan ook abonnementen voor een maand of drie. Leuk én origineel (en als het een goede vriend(in) is, heb je er zelf ook nog wat aan. Wijnen!).

5. Speciale glazen

Het ene wijnglas is het andere niet, dat weet je vast. Er bestaan luxe glazen van kristal en er zijn de glazen die je bij de budgetwinkel of tweedehands winkel koopt. Allebei prima, natuurlijk, maar wil je een wijnliefhebber een plezier doen? Koop dan eens zo’n extra chique glas. Drinkt heerlijk en is echt een aanwinst voor de glazenverzameling.

nog meer: Woonaccessoires