5 redenen om te kiezen voor een rond tapijt

Overweeg je om een tapijt in huis te halen? Voor extra sfeer, warmte of een eyecatcher in huis? Dan is een rond tapijt misschien wel een mooie toevoeging op jouw interieur. Waarom rond? Hier lees je waarom deze vorm helemaal geen gek idee is.

Rond vloerkleed

Warmte en sfeer

De kleuren van de muren zijn in huis heel belangrijk en gelden vaak als startpunt voor de invulling van de rest van het interieur. Maar ook de keuzes voor de vloer, zoals de vloerbedekking en kleden, dragen bij aan de basis. Een tapijt kan al snel veel meer warmte en sfeer toevoegen. 

Daarnaast zorgen tapijten niet alleen figuurlijk voor warmte, maar ook letterlijk. Je raakt namelijk niet meer de vaak koude vloer met je voeten, maar landt zachtjes op een tapijt. De materiaalkeuze hierin kan belangrijk zijn. Zo geeft een jute tapijt veel minder warmte af dan bijvoorbeeld een hoogpolig tapijt. Houd jij je voeten graag warm? Kies dan voor een extra fluffy materiaal. 

Nog een bijkomend voordeel van een tapijt op de vloer is de dempende functie. Met name als je in een appartement woont, dan kan een vloerkleed een fijne toevoeging zijn. Niet alleen voor jou, maar ook voor de buren. Het dempt namelijk een groot deel van de geluiden doordat het kleed het gewicht van jouw lichaam meer opvangt tijdens het lopen dan bijvoorbeeld een harde vloer. 

LEES OOK
Zo wordt een vintage tapijt weer als nieuw

Een geheel

Lijkt jouw kamer soms heel chaotisch en krijg je maar moeilijk eenheid in je interieur? Dan kan een rond tapijt uitkomst bieden. Door de juiste kleur en print te kiezen, betrek je alles – van de zetel, kussens en muren tot het televisiemeubel – met elkaar. Met name door een cirkelvormig tapijt onder de meubels te leggen, kun je het geheel goed samenbrengen. Daarnaast is een kleed veel makkelijker te vervangen dan bijvoorbeeld een vloer.  

Rechte lijnen doorbreken

Neem eens een kijkje in jouw woonkamer. Hoeveel meubels en accessoires hebben harde en rechte lijnen? De zetel, televisie, salontafel en het dressoir misschien? Met een rond tapijt kun je dit rechte lijnenspel op een simpele manier doorbreken. Leg het tapijt onder een rechthoekige kast of tafel en je kunt op een laagdrempelige manier spelen met vormen. 

LEES OOK
De nieuwe lijn: van rechte naar ronde vormen

Behoud de vorm en rust

Ronde tapijten zijn niet alleen ideaal om een patroon van lijnen te doorbreken, maar ook te behouden. Heb jij een ronde salontafel? Dan maak je het geheel ook mooi af met een rond tapijt. Zo behoud je de vormen en zorg je voor een rustig geheel. 

Lees ook

nog meer: Woonaccessoires