Object Rotterdam is een must visit voor designliefhebbers (+ WIN TICKETS)

OBJECT 2021: Laura Schurink en Jule Cats  Beeld

Op 20 mei barst designbeurs Object in Rotterdam, anderhalf uur rijden vanaf Antwerpen, weer los! Dit driedaagse event op is een must visit voor interieur- en designliefhebbers. Je vindt hier crafts, mode, architectuur, accessoires en kunst van zowel aanstormend talent als van bekende ontwerpers en labels op bijzondere locaties. Lees snel verder, want wij mogen een aantal tickets weggeven voor dit toffe event.

Lees verder onder de advertentie

Ontmoet de maker

Elk jaar strijkt Object neer in een iconisch gebouw in Rotterdam. Dit jaar zijn dat het Haka gebouw in Delfshaven én de Euromast. ‘Een bezoek aan het industriële Haka is al een beleving op zich’, vertelt Anne van der Zwaag, de directeur van Object. Van vrijdag 20 tot en met zondag 22 mei ontmoet je hier de ontwerpers en ga je in gesprek met designers, modevormgevers, kunstenaars en architecten over hun product of maakproces.

Aanstormend designtalent

‘We selecteren elke editie een prikkelende combinatie van designers in verschillende disciplines (product, textiel, industrieel, lichtontwerp, mode, illustratie) en vinden het heel belangrijk om jonge creatieven een podium te geven’, vervolgt Anne. ‘Alle objecten zijn ook nog eens te koop en voor een bescheiden bedrag neem je al iets moois mee naar huis. Object is de plek om werk van een rijzende ster te bemachtigen.’

Gratis naar de Euromast

Dit jaar viert Object Rotterdam haar jubileumeditie en heeft daarom een extra feestelijk tintje. Alle bezoekers mogen met hun kaartje gratis naar binnen in de Euromast. Met adembenemend uitzicht over Rotterdam bewonder je hier de ontwerpen van lokale makers zoals Jelmer Konjo, Rem Atelier en Studio Rein Reitsma. Ook leuk: fooddesigner Adelaide Lala Tam opent een pop-up rooftop bar op de Euromast, waar je bijzondere hapjes haalt.

Lees verder onder de advertentie
Ellen Yui Beeld
Britte Koolen Beeld

Deze ontwerpers mag je niet missen

Komende editie doen meer dan 150 deelnemers mee: genoeg te zien dus! Maar welk aanstormend talent mag je echt niet missen op Object? ‘Afgelopen jaar heb ik weer zoveel nieuwe talenten ontdekt, dat maakt het extra moeilijk om te kiezen’, vertelt Anne. ‘De meubels van Tom Jacobs vind ik erg goed, Valentine Maurice heeft een heel bijzonder lichtconcept rond slapeloosheid bedacht en Vicky-Lynn Geerdink ontwierp een keramische regenpijp, heel slim met een kraantje erin. Kenneth Moreno Kiernan maakt intrigerende objecten die bewegen en waarnaar je blijft kijken. En de Duitse Sophia Schullan transformeert alledaagse spullen in speelse designitems.’


LEES OOK

Fraaie interieurwinkels in Antwerpen

Antwoord op al je interieurvragen

Nieuw dit jaar zijn gratis Q&A’s georganiseerd door Object. ‘Het leek ons interessant om bezoekers een blik achter de schermen van een label, museumcollectie, interieurarchitect of designer te geven.’ Waar let je op bij de aankoop van een designproduct of bij het inrichten van een huis? En wat zijn de nieuwe trends op het gebied van bijvoorbeeld kleur en materiaal? Stel al je woonvragen aan verschillende experts op vrijdag 20 mei tussen 12.00 en 16.00 uur.

Lees verder onder de advertentie
Suzanne Khalil en Yusef GoMulan Beeld
Osagmin Studio Beeld
Annemijn Adriaensen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Winnen! 5×2 VIP tickets

Klinkt dit je allemaal als muziek in de oren? Dan hebben we iets leuks voor je! vtwonen mag namens Object vijf keer twee VIP tickets weggeven aan onze online lezers. Laat vóór 16 mei hieronder je gegevens achter. De winnaars sturen wij uiterlijk 18 mei een persoonlijk bericht.


Natuurlijk kun je ook een kaartje kopen. Deze zijn online via de website van Object en aan de deur verkrijgbaar en kosten vijftien euro per stuk. Kinderen onder de twaalf jaar mogen gratis met je mee. Met ticket ben je 20 tot en met 22 mei van 10.00 tot 18.00 uur van harte welkom.

Lees verder onder de advertentie

Meer hotspots in Rotterdam

Er valt de komende tijd nog veel meer te beleven in Rotterdam! Zo is de tentoonstelling het Tijdelijk Huis van Thuis nog tot en met 15 mei is te zien in Het Nieuwe Instituut. Als je dan toch in het ‘New York aan de Maas’ bent: check ook vooral deze 21 Rotterdamse hotspots.

Bron: Jan-WillemKaldenbach