Met deze kleuren op de muur werk je het beste

Kleuren op de muur zelfgemengd, eikenhouten ondervloer voor parket, groene kist Van Dijk & Ko, gieter Elho, poster van een lagere school, schilderijtje opgezette vlinder herkomst onbekend, bureau, stoel Marktplaats, plant Sprinklr Planten, koperen beker overgebleven na een fotoshoot, wit vaasje Dotshop, kunstwerken Ziggy Wijnberg, kleed Ikea. Beeld

Omdat thuiswerken bij de meeste bedrijven nog steeds de norm is, wordt de home office bij de meesten nog steeds volop gebruikt. Tijd voor kleur in de werkkamer! Maar, kijk dan wel eerst eens welke kleur voor jou het gewenste effect heeft op je gemoedstoestand. De vele verschillende kleuren hebben namelijk allemaal een andere uitwerking op je concentratie of hersenen. Read on, dan vertellen we je er alles over.

Lees verder onder de advertentie

Paars

Werk je in de creatieve sector? Dan is paars een goede optie als kleur op de muur van de ruimte waarin je werkt. Deze kleur werkt namelijk positief op je creativiteit. En heb jij ook net even geluk: paars is echt een trendkleur, dus je vindt momenteel genoeg lila accessoires waarmee je de styling van je home office afmaakt. Deze leuke bureaulamp is daar een goed voorbeeld van!

Blauw

Is het belangrijk dat je in rust kunt werken? Dan stellen we blauw voor. Deze kleur heeft namelijk een rustgevende werking! Daarnaast bevordert het heldere communicatie. Kortom: met een blauwe kleur in de werkkamer houd jij alle touwtjes in handen en bewaar je het overzicht. Deze kleur is ook perfect als je bijvoorbeeld wordt omgeven door veel geluid en afleiding en dus af en toe wel wat rust kunt gebruiken. Nog meer rust creëren? Bewaar je bureau items in deze handige opberger.

LEES OOK
Alles over de invloed van kleuren

Lees verder onder de advertentie

Geel

Heb je een positieve state of mind nodig tijdens je werk? Ga dan voor geel als kleur op de muur in de ruimte waar je werkt. Geel staat erom bekend om positieve en vrolijke gevoelens op te roepen. Dit kan helpen als je tijdens je werk veel met mensen bent, lesgeeft of bijvoorbeeld doet aan coaching. Laat de kleur terugkomen in accessoires door een gele tafellamp op het bureau te plaatsen.

Neutraal

Houd je niet zo van kleur in de werkkamer of op kantoor, of ontvang je bijvoorbeeld vaak klanten of andere werkrelaties op de plek waar je werkt? Dan wil je misschien het liefst gaan voor een neutrale kleur. Hiermee kun je vaak niet echt de mist in gaan. Je kunt ook gaan voor een hele lichte kleur zoals lichtroze. Je kunt het dan voor de gelegenheid altijd nog opleuken met accessoires als een vaas of een sierkussen voor op bank of stoel.

Shop kleur in de werkkamer

Lees verder onder de advertentie

Bron: Beeld: vtwonen 09-2021 | fotografie Dana van Leeuwen | styling Ilona Jongepier | tekst Cathelijne van Wingerden