Stylingtips van Marianne: kersttafel in zwart

Kerst dit jaar is niet zo luchtig als normaal en dat mag de kersttafel best weerspiegelen. Dus kiezen we niet voor een simpel wit tafellaken met rode en groene accessoires, maar voor een moody en mysterieus geheel met zwart- en groentinten. In deze aflevering van vt tv laat Marianne zien hoe je een sfeervolle kersttafel in zwart stylet.

Kersttafel in zwart

Donkere kleuren somber? Niet als het aan vtwonen stylist Marianne Luning ligt. ‘Donkergroen en zwart, dat is een goede combinatie’, zegt Marianne. ‘Als basis gebruik ik een donkergroen of zwart linnen tafelkleed met daarop een linnen tafelloper. Linnen heeft een bepaalde textuur waardoor je een soort schaduwwerk krijgt. Dat staat heel mooi als basis.’ Om levendigheid op tafel te creëren, stapelt Marianne serviezen met verschillende patronen, kleuren en texturen op én legt ze midden op tafel een dikke dennentak met een paar lichtjes. Zo’n stukje natuur staat niet alleen feestelijk, het ruikt ook heerlijk. Heb je niet genoeg ruimte op tafel door alle versieringen, dan zet je er gewoon een bijzettafel bij met accessoires in dezelfde tinten.

vtwonen vt tv stylingtips van marianne tafelstyling in zwart | kersttafel gedekt met zwart tafelkleed, etagere en groene stoelen

Snelle stylingtip

Niks zo chic als een etagère als centerpiece. Heb je er geen in huis? Niet getreurd, Marianne heeft de oplossing. Duik de servieskast in en verzamel een aantal borden en kommen van verschillende formaten. Zet op het grootste bord en omgekeerde kom en plaats daarop het volgende, net iets kleinere bord. Ga door met stapelen tot daar, ta-da, een etagère staat. Nu alleen de hapjes nog.

Dit heeft Marianne gebruikt

vtwonen vt tv stylingtips van marianne tafelstyling in zwart | kersttafel gedekt met zwart tafelkleed, etagere en groene stoelen

“Lichtjes, groen, lekker eten.

Ik ben er klaar voor.”

Meer stylingtips

Met de gloednieuwe vt tv serie: stylingtips van Marianne deelt Marianne elke week nieuwe praktische stylingtips. Vorige week zag je hoe ze een winters wit kerststilleven neerzette en volgende week geeft ze kleur aan de welbekende grijze bank. Elke zondagavond 19:00 uur zie je een nieuwe video. Houd onze website, nieuwsbrief en social media-kanalen in de gaten om niets te missen. Nu al aan de slag met meer leuke stylingtips? Bekijk hier alle vt tv video’s.

nog meer: vttv