Do it yourself: bestempeld etui

Voor alles wat altijd zoek is, van pen tot haarclip, van oortjes tot bril. Een custom made bestempeld etui zorgt ervoor dat oeverloos graaien in de tas voorgoed tot het verleden behoort. Je maakt ‘m zelf. Hoe je dat doet? Bekijk de video.

vtwonen 05-2021 | stof van de etui

vtwonen 05-2021 | schaar in de etui

Origineel bestempeld etui

Als je een bestempeld etui eenmaal in handen hebt kun je niet meer zonder: praktisch, stijlvol en duurzaam (je hebt ‘m eenmaal zelf gemaakt!). Doordat je de stempels óók zelf maakt, is er geen etui op aarde hetzelfde als die van jou. Succes!

vtwonen 05-2021 | gesloten etui met stempels

Dit heb je nodig

MEER DIY:
Bekijk de video: zo maak je een geknoopte wandhaak

Zo maak je een bestempeld etui

  1. Knip een stuk stof van 25×50 cm. Naai een zoom van 1 cm in de korte kant. Draai de stof om, met de gezoomde kant naar onderen. Sla de onderste rand (met de zoom) 15 cm naar binnen. Naai de zijranden dicht, zodat een zakje ontstaat.
  2. Draai het zakje binnenstebuiten; nu zit hij dus goed. Maak zomen van 1 cm in de overgebleven randen. Sla de stof terug tot aan het zakje en naai vast, maar laat de opening van het zakje open. Naai de veter aan de achterkant vast.
  3. Maak met een mesje stempelpatronen van het rubber. Lijm deze op blokjes en stempel de stof met verschillende patronen. Laat de inkt goed drogen. Bindt het etui dicht met de veter.

nog meer: vttv