Do it yourself: rustieke vazen met touw

Lijmen, draaien, verven, drogen: zo simpel is het om een basic vaas een eigen twist te geven. Voor alle fans van een natuurlijk interieur laten we in deze video zien hoe je de rustieke vazen met touw zelf maakt.

Rustieke vazen met touw

Het is makkelijk, goedkoop en een leuke manier om een natuurlijke vaas in huis te halen. Met deze DIY video ben je in een klein uurtje klaar. Heb je liever een vaas met felle zomerse kleuren? Haal in plaats van de beige verf een kleurrijke tint in huis.

Keramieken vaas van Bloomingville (shop.vtwonen.nl). Stoel Wishbone Chair (flinders.nl). Washed linnen tafelkleed, 142×270 cm vvlifestyle.nl). Beeld

Dit heb je nodig

LEES OOK
Zo geef je die oubollige tegelvloer een update

Lees verder onder de advertentie

Zo maak je de vazen met touw

  1. Smeer de vaas in met behanglijm, gebruik een kwast om het egaal te verdelen. Laat voor een speels effect een rand aan de onderkant onbedekt.
  2. Omwikkel het met lijm besmeerde deel met touw of wol. Wikkel de draden strak tegen elkaar aan, zodat er geen kieren ontstaan. Gebruik tussendoor eventueel extra lijm, zodat het touw straks stevig vastzit. Laat goed drogen.
  3. Leg een krant of oude doek op tafel en zet de houtblokjes (of waxinelichtjes) daar op.
  4. Pak de vaas met twee of drie vingers aan de binnenkant vast. Doop de kwast diep in de verf en smeer de draden goed in. Het beste kun je dit in meerdere lagen doen; laat de verf tussendoor een paar uur uitharden. Zet hierbij de vaas op de blokjes, zodat eventuele druppels op de ondergrond vallen en niet aan het glas blijven kleven.
beeld vtwonen Beeld

“Maak van een basic glazen vaas een uniek exemplaar”

Lees verder onder de advertentie

BEKIJK DE VIDEO
vttv: een salontafel 2x anders

Shop de stijl…

Bron: vtwonen 07-2021 | styling Myla Griese | fotografie Louis Lemaire

Lees verder onder de advertentie