Do it yourself: abstracte 3D wanddecoratie met een gouden randje

Dit lattenwerk glimt je tegemoet, alsof er dunne staven goud aan de wand zijn gehangen. Mooi als kunstobject met wat leuke herinneringen erop en eraan.

DIY: sssss

Abstracte kunst zien we in steeds meer huizen terug. Van organische objecten tot line art posters: we zijn fan. Jij ook? Dan is deze DIY de perfecte manier om je huis van een toef glam te voorzien. Door de combinatie van houten en gouden latten oogt het chic, maar zonder kapsones. Helemaal leuk, doordat het wanddecoratie-item 3D is, kun je er ook kleine voorwerpen opzetten en aanhangen, zoals kaarten of sleutels. Zo maak je het persoonlijk.

Dit heb je nodig

• schaaflat hardhout 12×12 mmx270 cm (hxbxl) € 3,99 (karwei.nl)
• zaag
• houtlijm
• schuurpapier
• schilderstape
• spuitverf chroom/goudkleurig € 1,99 (action.nl)
• aluminiumfolie per rol € 0,99 (action.nl)

wanddecoratie rek goud

Zo maak je het

STAP 1
Zaag de grenen latten op maat. 1x 47 cm, 1x 33 cm, 1x 45 cm, 2x 55 cm en 3x 65 cm. Zaag de hardhouten lat op 85 cm. Schuur alle randen glad. Leg op de vloer een mooie compositie van alleen de grenen latten neer. Zorg voor strakke hoeken. Lijm de latten aan elkaar met houtlijm.

STAP 2
Wikkel de grenen latten in aluminiumfolie, sommige netjes glad, andere expres met wat reliëf. Zorg ervoor dat de randen van het aluminiumfolie uit het zicht aan de achterkant van de latten zitten. Wikkel een aantal latten in met schilderstape. Deze worden niet gespoten.

STAP 3
Spuit het geheel in een aantal lagen egaal goudkleurig. Trek als alles droog is het schilderstape voorzichtig los.

STAP 4
Bepaal waar de hardhouten lat moet komen in de compositie en lijm deze vast.

wanddecoratie rek goud

Maak het wandrek persoonlijk door er kleine items op te zetten

en aan te hangen

nog meer: vttv