Vraag het vtwonen: Hoe deel je een interieur in?

Indelen is een stap in interieurinrichting waar velen last mee hebben. En dat is niets om je voor te schamen! Het vergt best wat tijd, geduld en rekenwerk om een interieur zorgvuldig uit te balanceren. Gelukkig is Anne-Catherine er om je op weg te helpen! Bekijk de video en leer indelen met onze tips.

In samenwerking met Meubelen Verberckmoes

Indelen op papier

Teken een plattegrond van je woning op millimeterpapier, want dat geeft je een duidelijker zicht op de ruimte dan wanneer je er zelf in staat. Wil je jouw interieur opnieuw indelen, dan is zo’n blanco plan de ideale tool om jouw creativiteit te stimuleren en jezelf los te koppelen van de oude indeling. Maak kopieën, zodat je verschillende schikkingen kunt uitproberen. Geen tekentalent? Dan vind je vast hulp in een van de vele apps waarmee je je huis kunt inrichten. Voor mensen die er moeite mee hebben om een interieur te visualiseren, kan zo’n 3D-voorstelling extra zinvol zijn.

Open leefruimte indelen in hoekjes | Woonstijl Industrial Nomads | Inspiratiebox bij Meubelen Verberckmoes | Vraag het vtwonen

De ruimte gebruiken

We plaatsen meubels vaak tegen een muur, maar door meubels op een rij te plaatsen, ga je een ruimte nooit ten volle benutten. Zeker in woningen met open leefruimte moet je afstappen van het idee dat vier muren één kamer vormen. Meestal biedt zo’n ruimte plaats voor meerdere zones zoals salon, eetkamer én bureau. Probeer de zetel eens niet tegen de muur te plaatsen en dat met de eettafel net wél te doen, of creëer hoekjes met nieuwe wanden in de vorm van roomdividers.

Groottes bepalen

Stem de grootte van meubels af op de grootte van de kamer. Heb je ruimte zat, durf dan gerust voor een oversized zetel te kiezen. Woon je klein, ga dan op zoek naar verfijnde meubelstukken. Ook hier komt die plattegrond dus van pas. Probeer de maximale en minimale grootte van meubels op basis daarvan vast te stellen. Onthoud dat tapijten als functie hebben om jouw voeten te verwarmen, niet de poten van je meubels. Zolang de voorste poten van de zetel erop kunnen, zit je goed.

Vormen kiezen

Durf af te stappen van het idee dat een modern interieur strak moet zijn. De nieuwste inspiratieboxen bij Meubelen Verberckmoes steken het niet achter stoelen of banken: ronde vormen zijn in! Japandi, Bright Bubble, Culture Club, … Welke woonstijl je ook kiest, overal zien we rondingen. Let er wel op dat je dezelfde stijl doortrekt in je interieur, want ook tussen al die afgeronde meubels en accessoires bestaan verschillen.

Wees dus niet bang om een helpende hand in te schakelen bij de selectie van je meubels. Maak een moodboard van de stijl die je zoekt en neem dat samen met je plattegrond mee naar Meubelen Verberckmoes. Daar staan adviseurs klaar die je perfect kunnen vertellen welke items jouw stijl uitdragen. Je kunt er zelfs op afspraak interieuradvies inwinnen, in de winkel, bij je thuis of online via videogesprek. Handig toch?

Benieuwd naar meer interieurtips van Anne-Catherine? Bekijk hier alle video’s.

nog meer: vraag het vtwonen