Doe mee met de voorjaarshuisquiz 2022

Wanneer de krokussen uit de grond schieten weten onze fans: er valt weer een vtwonen voorjaarshuis ter waarde van € 10.000,- te winnen! Omdat iedereen na dit vreemde jaar wel een beetje zonnigheid kan gebruiken, hebben we de actie dit keer in een leuke quiz gegoten én geven we in de aanloop naar de quiz 40 zomerse dagprijzen weg. Hoe je mee kunt doen? Je leest alle informatie hieronder.

win voorjaarshuis interieur

Win een vtwonen voorjaarshuis t.w.v. € 10.000,-

Van maandag 21 maart tot en met zondag 27 maart, tegelijk met de officiële start van de lente, kun je meedoen met de voorjaarshuisactie. Deze actie bestaat dit jaar uit twee delen: van maandag 21 t/m donderdag 24 maart kun je elke dag een van de voorjaarsfavorieten van Nicolette winnen door een dagvraag te beantwoorden, van vrijdag 25 t/m zondag 27 maart kun je de voorjaarshuisquiz maken. Degene die de meeste vragen goed heeft, de meeste dagvragen heeft beantwoord en de meest unieke producten voor z’n eigen voorjaarshuis bij elkaar heeft gekozen, wint een gloednieuw interieur t.w.v. € 10.000,- en/of een van de 40 dagprijzen. Lees hieronder de spelregels en meest gestelde vragen:

Zo werkt het:

 1. Je neemt deel aan deze actie op de Nederlandse vtwonen website. Van maandag t/m donderdag verschijnt er iedere dag een woonvraag op vtwonen.nl/voorjaarshuis. Deze vragen zijn gelinkt aan een artikel waarin het antwoord te vinden is. Artikel gelezen en antwoord gevonden? Vul ‘m in en maak met een goed antwoord niet alleen kans op een van de voorjaarsfavorieten van Nicolette, maar vergroot ook je winkans op de hoofdprijs.
 2. Van vrijdag t/m zondag kun je de voorjaarshuisquiz maken. Deze werkt het beste als je hem op een computer of laptop (dus niet een mobiele telefoon) maakt. Dus schenk een kop thee voor jezelf in en ga er goed voor zitten. Meedoen kan tot en met zondagavond 27 maart 2022 23:59 uur.
 3. Open de voorjaarshuis quiz en open een tweede venster of tabblad in je browser om op speurtocht te gaan. We raden dit aan, omdat je de quiz tussendoor niet kunt opslaan. Door met meerdere tabbladen of vensters te werken raak je je ingevulde antwoorden niet kwijt.
 4. Speel de quiz! Om vragen te kunnen beantwoorden zul je vtwonen moeten doorspitten op zoek naar namen van stylisten, quotes uit video’s of producties bij foto’s – zie het als een zoektocht naar paaseieren.
 5. Have fun!

FAQ

Lees voor je begint alvast onze FAQ hieronder, dan weet je precies wat je van de actie kunt verwachten.

De voorjaarshuisactie bestaat dus uit twee delen?

Ja, dat klopt. Dit jaar kun je zowel dagvragen beantwoorden om een van de 40 voorjaarsfavorieten van Nicolette te winnen als de voorjaarshuisquiz maken waarmee je kans maakt op een nieuw interieur t.w.v. € 10.000,-. Je doet mee op vtonen.be/voorjaarshuis.

Wanneer is de voorjaarshuisquiz precies beschikbaar?

Vanaf vrijdag 25 maart 08:00 uur tot en met zondag 27 maart 23:59 uur kun je de voorjaarshuisquiz maken.

Wanneer kan ik de dagvragen maken?

Maandag 21, dinsdag 22, woensdag 23 en donderdag 24 maart zal er elke ochtend om 08:00 een nieuwe woonvraag op vtwonen.be/voorjaarshuis verschijnen. Deze kun je tot 23:59 diezelfde dag beantwoorden.

Hoe weet ik of ik een dagprijs gewonnen heb?

De deelnemers die een dagprijs hebben gewonnen worden telkens een dag later op vtwonen.be/voorjaarshuis bekendgemaakt. Dus heb je op maandag 21 maart meegespeeld, dan kun je dinsdag 22 maart zien of je gewonnen hebt, enzovoorts. Houd de site dus goed in de gaten.

Heeft het zin om aan de dagvragen mee te doen als ik het liefst de hoofdprijs win?

Jazeker! Door deel te nemen aan de dagvragen, vergroot je zelfs de kans op het winnen van een voorjaarshuis t.w.v. € 10.000,-.

Wat zijn deze dagprijzen?

Nicolette heeft haar vier voorjaarsfavorieten op een rij gezet en deze kun jij winnen.

 • Op maandag maak je kans op een van de 3 vrolijke HKliving parasols
 • Op dinsdag geven we 2 Ferm Living fauteuils weg
 • Op woensdag kun je een van de 5 groene Pols Potten vazen winnen
 • Op donderdag winnen 30 deelnemers een toolbox van Vitra in gewenste kleur

Kan ik ook alleen meedoen met de dagvragen?

Zeker! Als jij je zinnen hebt gezet op een van de dagprijzen kun je ook alleen hieraan deelnemen.

Moet ik dagvragen maken om mee te mogen doen aan de voorjaarshuisquiz?

Nee, dat hoeft niet. Je mag ook alleen deelnemen aan de voorjaarshuisquiz. Je maakt alleen meer kans op het winnen van de hoofdprijs als je gedurende de week deelneemt aan de dagvragen.

Hoe kan ik de quiz het beste maken?

We raden aan dat je de quiz op een computer of laptop maakt, het liefst in Chrome. Je moet veel heen en weer bewegen tussen browserpagina’s, en dat gaat makkelijker op een groot scherm dan op een mobiele telefoon. Daarnaast moet je de quiz in een apart venster of tabblad openen, zodat je verzamelde antwoorden niet verloren gaan. De quiz kun je namelijk niet tussendoor opslaan.

Hoe kan ik productnummers vinden?

Richting het einde van de quiz vragen we je producten uit onze shop te kiezen die samen de basis van jouw ideale voorjaarshuis vormen. Dit doe je door productnummers van items te noteren in het daarvoor bestemde vlak met telkens een spatie tussen de 5 productnummers. Deze productnummers vind je zo:

 1. Klik op een item zodat je op de bijbehorende pagina komt.
 2. Scroll een stukje naar beneden en klik op het gele blokje ’technische details’.
 3. Selecteer het nummer dat achter ‘productnummer’ staat, kopieer het en plak het in het daarvoor bestemde veld. Plaats tussen de productnummers steeds een spatie. Dit komt er dan als volgt uit te zien: 123456 09876 13579 24680 2243589

 

 

uitleg productnummers vinden
Klik ’technische details’

 

uitleg productnummers vinden

 

Selecteer & kopieer het productnummer

Ter inspiratie, al onze favorieten dit voorjaar vind je hier.

TIP: omdat je de quiz niet tussentijds kunt opslaan, is het verstandig om van tevoren een selectie voorjaarfavorieten te maken. Dan loop je niet het risico dat de quiz herlaadt en jij al je antwoorden kwijt bent.

Kan ik de quiz ook tussentijds opslaan en later doorgaan?

Het is helaas niet mogelijk om de quiz tussentijds op te slaan. We raden je aan om de quiz te starten op een moment dat je er goed voor kunt zitten. Neem er de tijd voor en laat je inspireren door alle voorjaarsinspiratie. 

Klik met je rechter muisknop op de link en klik op ‘link openen in een nieuw tabblad’. Op deze manier zou de link het moeten doen. 

Is de quiz goed ontvangen?

Je krijgt na het invullen van de quiz een nieuw scherm te zien. Zodra je deze ziet, is de quiz goed verzonden. Je krijgt geen bevestigingsmail van de inzending. De winnaar krijgt persoonlijk bericht.

Wanneer wordt de winnaar bekendgemaakt?

De winnaar wordt bekendgemaakt op donderdag 31 maart. Spannend, we kijken er al naar uit! 

Hoe wordt de winnaar bekendgemaakt?

De winnaar wordt van tevoren persoonlijk op de hoogte gebracht. Op 26 maart wordt de winnaar bekend gemaakt via onze social media-kanalen. Houd onze socials dus goed in de gaten die dag. 

Hoe wordt de winnaar gekozen?

Degene die de meeste vragen goed heeft, die de meeste dagvragen heeft beantwoord en de meest unieke producten voor z’n eigen voorjaarshuis bij elkaar heeft gekozen, wint een gloednieuw interieur t.w.v. € 10.000,-.

Als ik win, moet ik alleen een interieur bij elkaar shoppen?

Nee, je komt gezellig langs op de vtwonen redactie in Amsterdam om samen met hoofdredacteur Nicolette Fox te shoppen. Dit zal waarschijnlijk op 6 april zijn, dus check je agenda alvast.

Kan ik ook meedoen als ik nog niet weet hoe mijn huis eruit komt te zien ivm verhuizing?

Dat ligt er een beetje aan wanneer je gaat verhuizen. Wanneer je rond 6 april met Nicolette gaat shoppen, is het prettig als jullie dat aan de hand van foto’s van het huis en bestaande interieur kunnen doen. Dan kan Nicolette beter advies geven.

Kan ik ook meedoen vanuit België?

Jazeker, dat kan via de Nederlandse site: vtwonen.nl/voorjaarshuis. Veel plezier met het maken van de quiz! 

Kan ik ook meedoen zonder foto’s te uploaden van mijn huis?

Dat kan zeker! Je bent niet verplicht om foto’s van jouw huis in te sturen. Vinden we natuurlijk wel éxtra leuk! 

Het lukt niet om een foto in te sturen, wat nu?

Wat vervelend dat het niet lukt. In welke browser heb je de quiz geopend? We raden aan om Chrome te gebruiken. Hopelijk lukt het op deze manier! Het is niet verplicht om een foto in te sturen. Mocht het niet lukken, stuur dan de quiz in zónder foto’s.

Ik kan de quiz niet openen, wat nu?

Met welke browser werk je? Wil je het nog eens proberen in Chrome (mocht je daar niet in werken)? 

Ik kan de quiz niet inzenden, wat moet ik doen?

Wat vervelend dat het niet lukt om de quiz in te sturen? Mocht je met Internet Explorer hebben gewerkt, probeer het dan eens in Chrome, dat helpt vaak. Sluit de quiz in Internet Explorer niet meteen af, zo kun je de antwoorden nog overzetten naar Chrome.

Help, mijn vraag staat hier niet tussen!

Mochten we je vraag hier niet beantwoord hebben, dan kun je ons mailen op vtwonen.nl@dpgmediamagazines.nl. Let op: vragen over de inhoud van de quiz worden niet beantwoord.

nog meer: voorjaarshuis