Zo creëer je sfeer met behang

Is jouw interieur toe aan een nieuwe look nu de lente is begonnen? Met alleen behang kun je al een hele andere sfeer creëren. Wij geven een paar ideeën.

Behang vtwonen

1. Kunst

Kunstliefhebbers opgelet! Als je een kale wand leven en diepte wil geven, kies dan voor een kunstbehang. Het enige wat je hoeft te doen is jouw favoriete kunstwerk te kiezen en dat op behangpapier te laten printen. Waar vind je deze kunstwerken? Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de website van het Rijksmuseum. Via de link naar hun Rijksstudio kun je een groot deel van hun collectie bekijken, aanvragen en downloaden.

Behang vtwonen
Behang vtwonen

2. Botanische prints 

Wil je graag buiten naar binnen halen? Kies dan voor een behang met een botanische print. Dat oogt heel vrolijk en fris, en staat leuk in alle ruimtes van kinder- tot woonkamer. Wil je het geheel nog kleurrijker maken? Verf de overige wanden in een vrolijk kleurtje.

3. Fotobehang

Fotobehang is een perfecte optie als je een waardevolle herinnering groot wil afbeelden. Het geeft een huis niet alleen pit, maar ook een persoonlijk karakter.

Behang vtwonen
Behang vtwonen

4. Aparte ruimte

Door slechts een deel van de muur te behangen, kun je in een grote ruimte een apart zit- of eetgedeelte creëren. Handig! Het zorgt tegelijkertijd ook voor veel sfeer.

5. Zelf aan de slag

Je kunt behang kopen, maar wat misschien nóg leuker is, is het zelf maken. Dat doe je bijvoorbeeld door met zelfgemaakte stempels van schuimrubber en muurverf een dessin op je muur te stempelen. Lees hier hoe je het aanpakt.

nog meer: verf en behang